Video placeholde

Strach a Pollert: Jak moc média rozhodují o našem zdraví a kde jsme udělali chybu v přístupu ke covidu?

Lukáš Pollert je uznávaný český anesteziolog a olympijský vítěz v kanoistice. Právě on přijal pozvání do dalšího dílu pořadu Se Strachem Nacafe. Vyhrál olympiádu díky své lenosti? Co mu řekla Dana Zátopková na prodej jeho olympijských medailí? A jak moc podle uznávaného lékaře ovlivňují média zdravotní stav lidí?  To vše se dozvíte v dalším díle pořadu Jiřího Stracha.

“Teď si nevzpomenu na to jméno, ale byl to nějaký politik, minimálně poslanec za ODS, a tenkrát mě zarazilo, když mi řekl: Hele, ty jsi prodal symbol, a to se nedělá. A to mě úplně uzemnilo. Řešili to lidi, řešili to novináři, jestli to není majetek státu, no úplně absurdní to bylo. Ale on mi řekl, že jsem prodal symbol,” vzpomíná na prodej svých olympijských medailí Lukáš Pollert.

Jak vypadá práce anesteziologa? Vyhledává stresové a adrenalinové prostředí, a to jak ve sportu, tak v medicíně? Kde se odborná obec dopustila chyb v přístupu ke koronaviru? O čem vypovídá pozitivita na koronavirus? A proč lidé začali odsuzovat ty, kteří v nemocnicích stáli v první linii a pracovali pro záchranu druhých? To vše se dozvíte v novém díle Se Strachem Nacafé.

Další díly pořadu Se Strachem Nacafe najdete zde >>>

Se Strachem Nacafe je autorský pořad Reflexu, kde najdete nevšední rozhovory se známými a pozoruhodnými osobnostmi. Moderátorem pořadu je úspěšný český režisér Jiří Strach, který jednou týdně zpovídá svého hosta ve své „domovské“ kavárně na pražské Letné.