
Je za vámi vidět neskutečné množství práce. Přišel někdy moment, ze jste si opravdu sáhl na dno, ze jste měl pocit, ze už to nezvládnete, a přesto to dobře dopadlo?
Samozřejmě, že ano. To se stává každému, není na tom nic zvláštního. Důležité je myslet pozitivně a pokusit se neopakovat chyby.
Změnilo se něco v pohostinství za ty roky co děláte veřejnou osvětu? Cítíte na tom svoji zásluhu?
Já nedělám osvětu, ta mě nezajímá. Vyrábím zábavné (doufám) pořady. Pohostinství se změnilo obrovsky , ale já si na tom žádnou zásluhu nepřipisuji.
Kde v sobě berete tu jistotu ze jste natolik dobrý šéfkuchař a podnikatel ze si můžete dovolit kritizovat ostatní kuchaře a popřípadě majitele restauraci, když je Vás komerční „úspěch“ založen na showmanství v médiích?
Mám víc než 41 let praxe v oboru, a leccos jsem prožil. Mně se to nezdá málo. Navíc si neuvědomuji, že bych byl oficiálním kritikem. Prostě prezentuju svoje názory.Ty uvozovky u slova úspěch bych si vyprosil.
Jste příznivcem elektronické evidence tržeb? Jaký na to máte názor?
Vyjadřoval jsem se k tomu několikrát a nemá cenu to řešit pořád dokola. Vadí mi nálepka, že je to jediný obor, který je plný zlodějů a podvodníků , zatímco hrdinové chodí do fabrik a továren a dolů. Nemyslím, že je to takhle jednoduché.
Kam investujete kromě gastronomie?
Kdybych měl dost peněz, tak bych určitě investoval do zdravotnictví. Marodit budou lidi vždycky. Ideálně bych dal peníze třeba do zubařství.