Aleš Hušák dnes focení striktně odmítá. Portréty pocházejí z roku 2008

Aleš Hušák dnes focení striktně odmítá. Portréty pocházejí z roku 2008 Zdroj: Profimedia.cz

Exšéf Sazky Hušák chce do Senátu: Zrušme v Praze cyklistiku, zničme EU a postavme pomník Lži a Nenávisti

„Ano, kandiduji za Nezávislé do Senátu na Praze 6, kde žiju,“ potvrdil včera večer Reflexu bývalý šéf loterijní společnosti Sazka Aleš Hušák. Na svém webu zveřejnil razantní politický program, který je podle jeho slov „mixem mezinárodních, českých i pražských problémů.“

Ze sedmnáctibodového dokumentu vybíráme nejzajímavější programové priority:
Politická korektnost je vražda svobody slova v přímém přenosu a slibuji, že proti ní budu bojovat při každém politickém jednání. Jeden požadavek vznáším na zastánce politické korektnosti hned v tomto programu - žádám, abych přestal být nazýván bělochem, a prosím profesory politické korektnosti, aby vymysleli takové slovo, které mě nebude rasisticky urážet.

- Slibuji, že každý projev, který pronesu v Senátu, skončí větou: „Ostatně soudím, že Evropská unie musí být zničena všemi legálními prostředky, a to nejlépe dohodou všech národních států“.

- Navrhnu změnu zákona o financování veřejnoprávních médií tak, aby financování převzal státní rozpočet. Tím pádem bude moci dojít ke zrušení rozhlasových a televizních poplatků, které platí občané a organizace, aniž mají možnost využití příspěvků pro veřejnoprávní média kontrolovat nebo vůbec veřejnoprávní média sledovat.

- Navrhnu změnu zákona, aby důchodci starší 70 let byli osvobození od povinnosti platit poplatky veřejnoprávním médiím, a to pokud možno od 1. 1. 2017 bez ohledu na to, zda se podaří nebo nepodaří prosadit změnu financování veřejnoprávních médií. Dále navrhnu, aby byli osvobozeni od nutnosti platit tzv. podporu alternativním zdrojům ve svém účtu za elektřinu.

- Navrhnu, aby minimální důchod činil nejméně 15 000 Kč, výhradně ale pro generaci těch, kteří odešli do důchodu nejdéle v roce 1995 a přitom splnili všechna kritéria, která jim pro přiznání důchodů stanovil zákon.

- Navrhnu, aby byl každé osobě, muži i ženě, které se narodí do věku 35 let tři vlastní děti (nebude platit pro adopci), a které se narodí v manželství, a tato osoba dokončí do dvaceti let středoškolské vzdělání a do 35 let bude po určitou dobu nepřetržitě pracovat, tedy nebude po přesně definovaný čas příjemcem dávek v nezaměstnanosti a splní koeficient, že neztratí pracovní schopnost (vyloučeny budou úrazy), pak mu bude vyplacen postupně kombinovanou metodou hotových peněz a daňových slev jeden milion korun, tedy dvojice v manželství se třemi dětmi dosáhne nejdéle do 35 let věku na dva miliony korun.

- I když to nepatří do pravomocí Senátu, budu se všemi prostředky zasazovat o to, aby byl na Praze 6 zrušen nespravedlivý a nesprávný nový parkovací systém, který zavedl tzv. modré zóny a šmírování obyvatel v míře neskutečné, a jež trestá stálé obyvatele za to, že na Praze 6 parkují lidé z okolí Prahy.

- Nepřeji si rozhodně žádné zužování silnic a zelené ostrůvky. Přeji si asfalt a beton. Pokusím se navrhnout úpravu příslušných zákonů tak, aby se takové sociopatické pokusy na živých lidech nedaly dále provádět.

- Navrhnu zákon, aby byla v Praze zakázána, mimo přesně vymezené trasy, cyklistika. Ta by měla být v Praze rozhodně omezena, a to hlavně proto, že ohrožuje život (a to jak cyklistů, tak ostatních účastníků silničního provozu). Pokud to nepůjde z důvodu ústavních práv, tak minimálně navrhnu, aby jakékoli úrazy, způsobené jízdou na kole v Praze, nebyly placené ze zdravotního pojištění, ale přímo zúčastněným cyklistou.
Navrhnu postavit v České republice, a to se státních prostředků, pomník Lži a Nenávisti za všechny pozitivní skutky, za které jim má být lidstvo vděčno. Jsme natolik objati Pravdou a Láskou, že jsme zapomněli na Lež a Nenávist. Milosrdná lež je jednou z chlácholivých metod, kterou každý z nás byl nebo bude nucen v různých situacích použít, a zná její léčivé účinky. Tak proč ji už konečně nepozvednout na piedestal kam patří a pustit na ni světla reflektorů? A nenávist? Nebyla ona jednou z příčin porážky nacismu za druhé světové války? Nestála nenávist vůči zlým nemocem za objevy mnoha léků, které dnes zachraňují život?

Budu rozdávat jen myšlenky

Aleš Hušák v souvislosti se svojí kandidaturou odpověděl Reflexu na několik otázek:

Bude Vaše předvolební kampaň podobně originální, jako je Váš program? Budete třeba jezdit na kole?

Kampaň povedu výhradně pomocí mých webových stran. Nebudu používat žádné billboardy ani placenou reklamu. Bude to kontaktní kampaň na malé Praze 6, kterou přejdete pěšky. Originální budu v tom, že začnu lidi na ulicích Prahy 6 ještě více zdravit. Snad nedostanu přes ústa. Na kole jezdit nebudu, transparenty nosit nebudu a koblihy a růže rozdávat nebudu také. Budu rozdávat myšlenky. Snad nezním jako Miloš.

Kolik za ni hodláte utratit peněz a jak?

Málo. Už nejsem ředitelem Sazky. Zaplatil jsem volební poplatek a to by mohlo stačit, ale musím platit IT a to je dnes sakra drahá záležitost. Svému IT týmu posílám vzkaz, že mají také něco udělat zadarmo pro dobro věci.

Koho považujete za svého největšího soupeře a proč?

Všichni jsou to soupeři, a proto je nepodceňuji, ale také nepřeceňuji. Každý má své plusy a mínusy jako já. Jejich plusy zamlčím a mínusy zveličím. U mne to bude naopak.
Jste připraven, že na Vás média a protikandidáti znovu vytáhnou staré hříchy ze Sazky?
S tím počítám. Kdyby to neudělala média, musela by popřít sama sebe. Na tuhle masturbaci se těším. Práce na knize mě na to připravila. A protikandidáti? Tak hloupí nejsou. Mají jiná a vznešenější témata, kterými mohou u voličů zvítězit. Četl jsem, že jeden kandiduje na Praze 6 proto, že chce zabránit prolomení těžebních limitů na Mostecku. To bude lidi z Kulaťáku a Suchdola eminentně zajímat.

Ve svém programu jste velice tvrdý vůči cyklistům. Nebojíte se odvety cyklistické lobby, která je v Praze velice silná?

Přemýšlím, že by mě mohli třeba přejet…

Pokud ve volbách do Senátu neuspějete, hodláte svůj politický program prosazovat i nadále, například v rámci nějaké konkrétní strany nebo hnutí?

To je správná otázka, ale v této chvíli na ni neumím odpovědět. Moje témata jsou ale živá a nemám na ně copyright. Zvednout je může každý.