Patrik Vrbovský alias Rytmus

Patrik Vrbovský alias Rytmus Zdroj: Viliam Buchert

Od kokota k Bohu – rozhovor se známým rapperem Rytmusem

Jebat, kokot, láska i Bůh. V tak velkém rozpětí se dokážete pohybovat při rozhovoru s Rytmusem. Nejslavnějším, nejuznávanějším a nejvíce vydělávajícím rapperem v Česku i na Slovensku. Patrik Vrbovský (38), jak zní jeho jméno, je skutečně zvláštní chlapík. Dokáže zahrát gangstera i tvrďáka, ale také milujícího hocha z panelákového sídliště. Ukázal to i v rozhovoru pro nové vydání Reflexu.


Když se díváte na jeho klipy, působí daleko větší a mohutnější, než ve skutečnosti je. Odpovídal na všechno bez dlouhého přemýšlení. Slovo je totiž jeho zbraň. Ostatně je to vidět ze stovky písniček, které zatím složil. Dohromady mají na internetu více než 200 milionů zhlédnutí, prodal desítky tisíc desek.

Teď ve čtvrtek jde do kin dokumentární film „Rytmus sídliskový sen“. Ten se natáčel osm let a Patrik se v něm vyrovnává především s tím, že jeho romský biologický otec ho po narození opustil a on o tom do svých osmnácti let nevěděl.

Kromě jeho písní, vztahu k Bohu, alkoholu, drogám a Romům, jsme s Rytmusem v interview zkusili i malý test. Kombinaci známé nadávky a jeho bezprostřední reakce na ní. Podívejte se na odpovědi známého rappera:

Když tvrdíš, že rap vychází z momentálních pocitů, tak ti položím několik otázek spojených se slovem kokot a prosím o rychlou odpověď. Jsi náš nejslavnější rapper, tak to ber jako bys začal skládat text k písničce. Jak si představuješ kokota v politice?

Ten hraje na lidi, že jim chce pomoci, ale přitom si hrabe pro sebe a rozkrádá státní pokladnu. Politiku ale nesleduji.

Jak vypadá kokot v showbyznysu?

Tomu říkám kokotko. Pořád se tlačí do médií a chce být za každou cenu slavný. Celou kariéru fejkuje. Chce skočit ze školky na vysokou školu. To je nepřirozené.

Co kokot mediální? To je někdo jako já?

Ne, vůbec. Představuji si ho jako bulvárního novináře, který se rýpe v cizích životech, v sračkách, libuje si hlavně v negativních věcech. Žije ze zákeřnosti. Na ně já ale kašlu. Nemám čas na takové blbosti.

A kokot v hospodě?

Vožere se a je agresivní. Jenže já do hospody moc nechodím.

Podívejte se i na video s Rytmusem, kde hovoří o penězích a své inspiraci:

Video placeholde
Patrik Vrbovský alias Rytmus • Viliam Buchert

Velký rozhovor s Rytmusem si přečtěte v novém Reflexu, který vychází ve čtvrtek 20. srpna 2015.

Reflex 34/2015Reflex 34/2015|Archív