Martin Jandura, nový starosta nejznámějšího českého horského střediska, chce dát Špindlerovu Mlýnu jinou image

Martin Jandura, nový starosta nejznámějšího českého horského střediska, chce dát Špindlerovu Mlýnu jinou image Zdroj: Zbyněk Pecák

Špindlerův Mlýn, nejznámější české horské středisko
Centrum Špindlerova Mlýna by se mělo podle starosty Jandury postupně změnit
Martin Jandura
3
Fotogalerie

Ceny ve Špindlu nejsou přepálené, říká Martin Jandura, nový starosta horského střediska

Do právě začínající zimní sezóny vstupuje největší tuzemské horské středisko Špindlerův Mlýn s novým starostou, kterým se před pár týdny stal Martin Jandura (58). Letitý podnikatel v cestovním ruchu má s městem smělé plány a nad označením Český Aspen se jen usmívá. Jeho velkým snem je spíše vrátit „Špindlu“ punc z časů první republiky.

Už jste si zvykl na to, že vás lidé titulují „pane starosto“?

Moc ne. Přece jen, je to takové hodně oficiální. Ale přiznám se, že jsem před volbami takový skok nečekal. Myslel jsem si, že uhrajeme nějaká místa v radě města. Na druhou stranu je to velice krásné, když jsem od Špindláků dostal takovou důvěru a vysoký počet preferenčních hlasů. Původně jsem viděl svoje místo spíš někde v té radě, abych alespoň mohl ovlivňovat dění ve Špindlu a splnit své vize. Nicméně teď mám funkci starosty a já ji s pokorou přijímám.

Ale když je člověk lídrem jednoho z kandidujících subjektů, tak přece musí počítat s tím, že je potenciální kandidát na sta­rostu…

Ano. Já jsem deklaroval, že pokud taková situace nastane, tak funkci vezmu. Zároveň jsem však říkal, že budu starostou na poloviční úvazek, protože mám ve Špindlerově Mlýně dlouholeté podnikání, které nemohu ze dne na den zavřít a sehnat za sebe náhradu. Teď tu mám ještě v pronájmu Poštu partner, tudíž představa, že bych najednou zavřel Infocentrum, Poštu partner a náš web, je zkrátka nerealizovatelná.

Nebojíte se, že vám všechny tyto podnikatelské aktivity lidé omlátí o hlavu?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!