„Jsem ze své podstaty stydlivý a plachý člověk, což je docela ironie, když vezmete v potaz pracovní obor, který jsem si zvolila.“

„Jsem ze své podstaty stydlivý a plachý člověk, což je docela ironie, když vezmete v potaz pracovní obor, který jsem si zvolila.“ Zdroj: Rocco Spaziani / Archivio Spaziani / Getty Images

Euforie. Na druhou sérii, která opět stojí na Rue a jejím boji se závislostí, kouká dvakrát tolik lidí jako na první řadu. Stanice HBO již ohlásila, že se zkažení teenageři vrátí i potřetí.
Spider-man. Spider-Mana hraje její přítel Tom Holland. Tři díly dobrodružství pavoučího muže jsou v současnosti nejlukrativnější filmovou sérií studia Marvel.
Duna. V adaptaci sci-fi klasiky Franka Herberta se Zendaya objevila jen na sedm minut. Režisér Denis Villeneuve ale již avizoval, že její role Chani bude stěžejní ve druhém díle, který uvidíme za rok v říjnu.
3
Fotogalerie

Temná herecká superstar z filmu Duna: Co se stane, když se Euforie změní ve válečnou zónu?

Možná někdo starší její tvář ještě úplně nepoznává, pro vaše děti je ale filmovým idolem z kategorie Brada Pitta nebo Julie Robertsové. Zendaya (25) má hlavní role v těch největších a nejúspěšnějších filmech současnosti, jako Duna nebo Spider-Man, zároveň je nejmladší hereckou držitelkou televizní ceny Emmy. Dostala ji za seriál Euforie, jehož druhou řadu právě vysílá HBO. V exkluzívním rozhovoru pro Reflex odpovídá na to, proč nových osm epizod Euforie vyvolává na sociálních sítích tak vyhrocené reakce.

Zendaya, která na mě a několik dalších novinářů z Austrálie či Brazílie mává přes Zoom ze svého losangeleského domu, začínala jako disneyovská hvězdička kanálu Disney Channel. Její seriál Euforie je ale všechno, jen ne sladký, sterilní nebo umělohmotný. Proplétá osudy několika středoškoláků, nejdůležitější je ale její postava Rue, dívky závislé na opiátech, jež se v první sérii vrátila z odvykačky a ihned poté řekla, že rozhodně nemá v úmyslu přestat fetovat.

Říkala jste, že jste díky Euforii jako herečka vyrostla. Co přesně jste tím myslela?

 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!