Michelle Adlerová se narodila v mužském těle.

Michelle Adlerová se narodila v mužském těle. Zdroj: Martin Straka

Michelle Adlerová: Aktivisté na transsexuálech jen parazitují. Máme dvě pohlaví. Tečka

Michelle Adlerová se narodila v mužském těle, už léta je ale sama sebou, tedy ženou. Doufala, že bude patřit do takzvané spokojené mlčící většiny lidí, kteří prodělali změnu pohlaví a klidně žijí až do smrti… Kvůli aktivistům, kteří si z otázek „trans“ udělali živnost a v rámci politické hyperkorektnosti útočí na většinovou společnost, se ale rozhodla veřejně vystoupit.

Michelle Adlerová se usmívá, pije kávu a se mnou, cizím člověkem, otevřeně mluví o tom nejcitlivějším a nejintimnějším ve svém životě, v životě každého z nás. Nescházíme se spolu poněkolikáté ale jen proto, aby se podělila o zkušenost se změnou pohlaví. Michelle se zlobí. Když přijde řeč na to, co se kolem tematiky translidí děje ve společnosti a médiích v posledních měsících, je viditelně naštvaná. Zlobí se tak moc, že se nejen rozhodla zveřejnit svůj životní příběh, ale také mimo jiné napsala dopis poslancům. Obrátila se na ně kvůli projednávání novely zákona o matrikách. Tu navrhli Ondřej Profant (Piráti) a Barbora Kořanová (ANO) a týká se transsexuálních osob, které procházejí nebo se chystají projít změnou ­pohlaví.

Michelle ve svém dopise zákonodárcům mimo jiné píše: „Tato podstatná změna se dostává do zákona cestou pozměňovacího návrhu a tím zcela obchází veřejnou i odbornou debatu. Ve svém důsledku přitom zavádí možnost uznání změny pohlaví de facto ,na čestné slovo‘ a razítko. To je přístup, který je sice v současnosti některými skupinami politicky protežovaný, ale z medicínského i společenského hlediska kontroverzní…Ač se tento návrh zaštiťuje zájmy transsexuálů, stojí za ním několik aktivistů sdružených ve spolku Transparent, který zastává okrajové, až extrémní názory a věnuje se prosazování konceptu ,nebinárního‘ pohlaví… Nepřejeme si být bez našeho vědomí a souhlasu jakýmikoliv organizacemi a politiky ,chráněni‘ a používáni jako štít k prosazování jejich požadavků… Apelujeme na Vás, abyste nepodléhali politickému nátlaku. Věříme, že zvítězí zdravý rozum nad experimenty.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!