Hovory X v Malostranské besedě

Hovory X v Malostranské besedě Zdroj: Reflex

Hovory X jsou zpátky! V Malostranské besedě promluví herečka Tereza Těžká a podnikatel David Procházka

Seriál veřejných besed Hovory X s Hvězdami Reflexu je zpátky! Každé první pondělí v měsíci pozveme Hvězdy Reflexu - mimořádné osobnosti, jejichž skutky měly pozitivní nebo inspirativní dopad na naše okolí. Debaty se letos uskuteční v Galerii Malostranské besedy na Malostranském náměstí od 18 hodin a úvodní díl bude moderovat Leila Chadalíková.

Těšit se můžete na herečku Terezu Těžkou, která je jednou z protagonistek dokumentu V síti Víta Klusáka a Barbory Chalupové. Během natáčení se herečky vydávaly za nezletilé dívky sedící u počítače uprostřed dětského pokoje. Během deseti dnů je přes internet oslovilo 2458 mužů. Viděly a vyslechly strašné věci. Přesto si braly telefony a notebooky domů a pokračovaly v konverzacích ve snaze donutit predátory, aby se „odkopali“.


Herečka Tereza Těžká v Prostoru X:

Video placeholde
Prostor X: Rozhovor s Terezou Těžkou • Prostor X


Druhým hostem bude zakladatel a ředitel platformy Donio David Procházka, jenž přišel s projektem, přes který je snadné vytvořit sbírku. Vybraly se desítky miliónů korun a sám pobízí další. Zejména během karantény, tedy v době probuzené solidarity se o Doniu mluvilo často. Díky jednoduchosti a transparentnosti se bez Donia neobešla žádná zásadnější sbírka. Ať to byla podpora kulturním akcím #Kulturažije, sbírka ENERGIILEKARUM, látky na roušky, nebo plicní ventilátor CoroVent.

Smyslem projektu Hvězdy Reflexu je celoročně hledat ty, kteří mají na svědomí často nenápadné, ale přesto hvězdné chvíle naší země. Každý měsíc Reflex nominuje 5 osobností, které dokazují, že v Česku existují lidé schopni odvážných, užitečných a inspirativních skutků. Za celý rok vznikne seznam jmen, která neobyčejným způsobem vyplavala z českého rybníčku a inspirovala naše životy činy, před nimiž je potřeba jednoduše smeknout.