Video placeholde
Tyto přístroje jsou stejně psychotronické jako mobil...
... záběr termokamery fakt není nadpřirozený.
Dokonce i ta dorje je pravá, dělají je v Indii jako oblíbený suvenýr
Fotografie z šetření pana Drábka. Zatímco on vidí ducha jen v odrazu ve skle okna vpravo dole, já vidím nejméně ještě jednoho – ten flek na zdi vpravo nahoře nad oknem je zjevně lidská hlava, vidíme obličej dívající se doleva.
Ty přístroje jsou pravé, funkční a zcela nepsychotronické. Ale dá se s nimi dobře dělat legrace.
7
Fotogalerie

Lovec duchů ze Šlapanic: Se dvěma penisy ve znaku provádí odborné měření domácích strašidel

Ghost Hunters Academy ve Šlapanicích je jedním z nejprestižnějších pedagogických zařízení, jaké můžete v České republice studovat. Ve svém oboru představuje špičku v celoevropském měřítku. Po návštěvě ve Šlapanicích mohu potvrdit, že nikde jinde vám v ČR nezmapují vaše domácí nadpřirozené jevy tak odborně. Odhalená strašidla budou systematicky zdokumentována, zaevidována a strašení ve vašem bytě bude pečlivě vyhodnoceno. Navíc má tato instituce ve znaku dva zkřížené pyje!

Vystupujeme ve Šlapanicích před malým, ale roztomilým domkem, a jak u dveří, tak na malém autě zaparkovaném před ním je logo organizace, jejíhož šéfa přijíždíme navštívit. A jelikož jsem před čtvrt stoletím pobýval nějakou dobu v tibetském klášteře, vím přesně, co to logo znamená. V lamaistické větvi buddhismu je to nesmírně oblíbená a populární vajra, též zvaná dorje, což je slovo obvykle překládané nic neříkajícím patvarem „hromoklín“. Jaroslav Drábek ji má v logu v její zkřížené, tak říkajíc tuplované verzi. A mě to, protože vím, co vajra symbolizuje, už před zazvoněním u jeho dveří na pár minut rozesmálo.

Dva pyje ve znaku

Útulná místnost pana Drábka, v níž nás přivítá, je celá olepena samolepkami s logem jeho týmu se dvěma vajrami. Jsou nalepené dokonce i na kamnech, v nichž se podle všeho netopí. I na krku má pan Drábek vajrakílu – malou rituální tibetskou dýku. Vlastně je to tu až na aluminiový kufřík s přístroji na měření paraduchů takové mile produchovnělé. Zato ten kufřík vypadá fakt hi-tech, v podobných nosí fotografové drahá profesionální světla. Když jej ale pan Drábek otevře, vidíme přístroje, jež jsou až bolestně neparanormální. Měřič radioaktivity či teploměr jsou hezké, technologicky pokročilé, ale zcela normální přístroje. Jaroslav Drábek říká, že mašinky na měření strašidel stály jak malé auto, ale trochu přehání. Když se podívám večer na internet, dojdu k částce několika desítek tisíc. Zdánlivě hodně peněz, ale každý koníček něco stojí! I měření strašidel!

Později dojde k slíbené prezentaci naměřených objevů a Jaroslav Drábek na počítači najde fotografii, kde je duch nejjasnější. Jde o fotku chuchvalce mlhy či kouře, na němž není nic vidět, ale zároveň v ní můžete spatřit dle své fantazie úplně všechno. Od roku 2005 odbavili již přes 400 výskytů paranormálních jevů typu chuchvalce kouře a v osmdesáti procentech případů skutečně odhalili strašidlo.

Než jsme ze Šlapanic odjížděli, přece jen mi to nedalo: „Pane Drábku, jak to člověk má brát celé vážně, když máte ve znaku dva pyje?“ Ona vajra – dorje – totiž v tantrické tradici při vší úctě symbolizuje penis...

Ve videu v úvodu článku ukazuje pan Drábek svá zařízení a úlovky. Celou reportáž z návštěvy Jiřího X. Doležala ve Šlapanicích najdete v Reflexu č. 12, který je v prodeji od 21. března 2019.

Reflex 12/2019Reflex 12/2019|Archív