David Křivánek spolu s ostatními z POHO tvrdí, že s nimi magistrát nekomunikuje

David Křivánek spolu s ostatními z POHO tvrdí, že s nimi magistrát nekomunikuje Zdroj: Zbyněk Pecák

Starosta Čižinský a náměstek primátora Scheinherr, oba Praha sobě. Podle náměstka naopak magistrát podnikatelům v pohostinství naslouchá...
Jiří Jaroměřský má kromě jiného na starost i čtyři domy přímo naproti staroměstského orloje
Podle Petra Bauera jsou kroky magistrátu vůči nim jako provozovatelům venkovních zahrádek pomstou za to, že podporovali rozpad koalice na Praze 1
3
Fotogalerie

Praha proti zahrádkám: Hnutí Praha sobě vytáhlo do boje proti provozovatelům venkovních zahrádek

Manuál pro kultivovanou Prahu chce hlavní město přiblížit nejhezčím světovým metropolím. V rámci toho se magistrát rozhodl výrazně omezit pravidla pro restaurační zahrádky v centru. Mnohá z těchto pravidel ale nemají smysl, navíc je magistrát aplikuje jen na některé provozovatele. Ti se hodlají bránit u soudu.

Vedení Prahy vytvořilo ­Manuál pro kultivovanou Prahu, v jehož rámci se rozhodlo výrazně změnit a omezit fungování restauračních zahrádek v historickém centru. Loni na konci jara začaly postupně některým provozovatelům přicházet výpovědi a následně dodatky k nynějším smlouvám.

Podnikatelé se brání. Tvrdí, že s nimi na magistrátu nikdo dlouhodobě nekomunikuje a že nová pravidla jsou účelová a likvidační. Jejich snaha hovořit s odpovědnými osobami ve vedení Prahy je prý marná, byli proto přinuceni řešit pro ně neúnosnou situaci soudní cestou.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!