Video placeholde

Od roku 2015 tady funguje kartel Zeman – Babiš, říká Miroslav Kalousek v Reflexích

„Poslouchal jsem dnešní debatu v Evropském parlamentu o střetu zájmů českého premiéra Andreje Babiše a musím říct, že jsem se styděl za svůj český pas,“ reagoval v aktuálních Reflexích Miroslav Kalousek. „České republice hrozí, že Evropská unie zastaví nejen dotace Agrofertu, ale i firmám, které nic neprovedly a proti pravidlům EU se nijak neprovinily. Šéfredaktor Reflexu Marek Stoniš připomněl rozhovor prezidenta republiky Miloše Zemana, který v neděli na Frekvenci1 řekl, že příštím prezidentem České republiky by měl být právě Andrej Babiš, protože pro naši zemi toho hodně udělal.

„Je to logické, Andrej Babiš a Miloš Zeman v roce 2015 uzavřeli kartelovou dohodu a společně této zemi vládnou,“ reagoval Miroslav Kalousek. Výsledkem jsou rozvrácené veřejné finance, bobtnající státní správa, tisíce mrtvých v rámci covidové epidemie, shodli se oba diskutující. Hranice, co je v politice možné, byly dále posunuty. Důkazem toho je třeba aktuální kauza ministra zdravotnictví Arenbergera, který neumí doložit jedinou vydělanou korunu.

Poslechněte si Reflexe Kalouska a Stoniše jako podcast:

„Andrej Babiš před minulými volbami napsal knihu „O čem sním, když zrovna spím“, ve které popsal vizi pro tuto zemi. Kdyby ji četl, když ji napsal, tak by viděl, že to je jeden nesmysl vedle druhého,“ řekl v Reflexích Miroslvav Kalousek.

Reflexe Miroslava Kalouska a Marka Stoniše je pravidelný pořad, ve kterém šéfredaktor Reflexu debatuje s matadorem české polistopadové politiky o všem, co se děje kolem nás. Sledujte a poslouchejte každý týden na webu reflex.cz, redakčním Youtube kanále a všech hlavních podcastových platformách.

Na minulý díl Reflexí Kalouska a Stoniše se podívejte zde:

Video placeholde

Reflexe Kalouska a Stoniše: Čeká nás nejtvrdší kampaň v dějinách, Andreji Babišovi jde o všechno • Reflex.cz