Božská Mazurská jezerní plošina: Nachází se na severovýchodě země, je to oblast hustých lesů a najdete zde především přes 2700 jezer, přičemž do tohoto počtu se počítají pouze vodní plochy větší než jeden hektar. Jezera propojují četné ka­nály, díky nimž lze plout na lodi i několik týdnů bez přerušení. U města Kętrzyn najdete Hitlerův hlavní stan, známý jako Vlčí doupě.

Božská Mazurská jezerní plošina: Nachází se na severovýchodě země, je to oblast hustých lesů a najdete zde především přes 2700 jezer, přičemž do tohoto počtu se počítají pouze vodní plochy větší než jeden hektar. Jezera propojují četné ka­nály, díky nimž lze plout na lodi i několik týdnů bez přerušení. U města Kętrzyn najdete Hitlerův hlavní stan, známý jako Vlčí doupě. Zdroj: Mariusz Cieszewski / www.poland.pl

Kdy, jak, proč a kam jet do Polska

Je to jeden z velkých turistických paradoxů. Češi sice hojně cestují po celém světě, ale Polsko znají zatím méně, než by si tento stát zasloužil. Přitom je to impozantní země, která nabízí řadu aktivit, krajinných scenérií, historických měst, klidných pláží, krásných jezer a dobrého jídla pro všechny – od individuálních návštěvníků až po rodiny s dětmi. Ať už se vydáte kamkoli a budete dělat cokoli, během dovolené si to zde užijete. Podívejme se proč. Na dalších stránkách najdete mnoho tipů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!