Video placeholde

Babiš má jen řeči a babičku vytáčí, točí se tam velké peníze, bude to průser, říká vnuk tvůrců Thermalu Kordovský

Jsme hrozně tvrdohlaví, to máme po bábě, říká vnuk manželů Machoninových Jan Kordovský. V rámci „tažení“ Respekt Madam bojuje mimo jiné i za rekonstrukci Thermalu. Přiznává, že tento boj už je asi ztracený. Stav hotelu se zhoršuje a vše jde dolů od nástupu Andreje Babiše na ministerstvo financí. V představenstvu Thermalu se točili lidé z ANO a zakázky dostávají firmy napojené na hnutí.

Babiš a Schillerová mají řeči a končí to pořád stejně, říká Kordovský. Popisuje rozčílení, které zažil, když viděl, že v Thermalu už se bourá a staví příčky na prý nesmyslných místech. To, co se děje, podle Kordovského nereprezentuje hodnoty domu. Jeho babička nedala jako autorka k ničemu souhlas. Řeší to i s právníky, ale bojí se, že by případný spor prohráli.

Točí se tam hrozně velké peníze, velká část smluv je začerněná, je to černá díra, popisuje situaci okolo Thermalu Kordovský. Vše se zhoršilo s nástupem Andreje Babiše, který mimo jiné „vypustil bazén“. Statický posudek bazén označil za havarijní, ale člověk, který ho dělal, prý svoje angažmá označuje za svou největší chybu.

Kordovský zmiňuje v podobném stylu postavený hotel na Ještědu, který se povedlo dobře zrekonstruovat a teď má velký úspěch. Podobné štěstí ale Thermal zjevně mít nebude. Kordovský má naději, že dobře by mohla dopadnout i rekonstrukce brutalistního obchodního domu Kotva. Říká, že je to jedinečný styl, který se už znovu stavět nebude.

Co je na brutalismu tak hodnotného? Proč je současný postup státu v rekonstrukci Thermalu špatný a jak by se podle Jana Kordovského mělo postupovat? Jak reagovala jeho babička na poslední slova ministryně financí a už probíhající práce v hotelu? A kdo má na tom všem vlastně zájem?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>