Video placeholde
Dostane Česká obchodní inspekce povolení zabíjet?
Ilustrační snímek
Pan Q. Filmový vynálezce vychytávek pro Jamese Bonda. Ve světe tajných služeb však najdete příběhy bizarnější
James Bond
Wai Lin. Film: Zítřek nikdy neumírá (1997). Status: V aktivní službě. Charakteristika: Odbornice na bojová umění; nezávislá, inteligentní. Herečka: Michelle Yeohová
21
Fotogalerie

Daniel Craig bude popáté Bondem, ale Britové mají na tomto místě nejraději Seana Conneryho

Anglický herec Daniel Craig před časem prohlásil, že by si raději podřezal žíly, než aby opět hrál Jamese Bonda. Žíly si nepodřeže, protože slavného agenta 007 bude hrát i v dalším filmu. Stane se tak už popáté. Předtím natočil Casino Royale, Skyfall, Quantum of Solace a Spectre. Ovšem jak ukázal průzkum agentury YouGov, na místě legendárního agenta Jejího veličenstva mají Britové nejraději skotského herce Seana Conneryho (86).

Pro Seana Connery jako nejlepšího Bonda hlasovalo 27 procent dotázaných, pro Daniel Craiga jen 18 procent. Na třetím místě skončil Roger Moore (13 %), následují Pierce Brosnan (7%) a Timothy Dalton (2 procenta). Nejméně lidí bylo pro George Lazenbyho. Craig se více líbí mladším lidem, Connery (poměrně logicky) starším. Průzkum provedla agentura YouGov na vzorku 3592 lidí koncem července.

Connery hrál Bonda ve filmech Dr. No (1962), Srdečné pozdravy z Ruska (1963), Goldfinger (1964), Thunderball (1965) a žiješ jenom dvakrát (1967). Poté se ještě objevil v jiných rolích v bondovkách Diamanty jsou věčné (1971) a Nikdy neříkej nikdy (1983).

Nový film s Jamesem Bondem by se měl objevit v kinech příští rok, nebo až v roce 2019.

Producentka Barbara Broccoliová by také chtěla, aby úvodní píseň opět nazpívala Adele, díky níž byl díl Skyfall z roku 2012 velkým hitem. Film měl celosvětově tržby přes 26 miliard korun.

Zatímco Daniel Craig smlouvu na novou bondovku podepsal, tak se zpěvačkou Adele to ještě není jasné, protože v poslední době má potíže s hlasivkami. Ona sama se prý ale ke spolupráci kloní.

Zpěvačka Adele a její vynikající píseň v bondovce Skyfall: