Zpěvačka P!nk - ilustrační snímek.

Zpěvačka P!nk - ilustrační snímek. Zdroj: Profimedia.cz

Festival Sziget, rok 2016.
Festival Sziget, rok 2016.
Festival Sziget, rok 2016.
Festival Sziget, rok 2016.
Festival Sziget, rok 2016.
18
Fotogalerie

Popová diva P!nk bude hvězdou budapešťského festivalu Sziget

P!NK znovu míří na festival Sziget. Právě tato popová diva je prvním velkým a zvučným jménem, které jako headliner odstartuje 9. srpna sedmidenní party uprostřed Budapešti. V programu se k již ohlášeným Kasabian, Major Lazer, PJ Harvey či Alt-J navíc nově přidávají další jména, jako je Wiz Khalifa, Rita Ora či The Courteeners. Z České republiky míří na Sziget Klára Výtisková se svou kapelou Klara & The Pop. Cenově zvýhodněné vstupenky jsou k dispozici až do 31. května.

Festival Sziget se koná na rozložitém ostrově uprostřed Budapešti a je známý především díky svému pestrému programu. Na festivalu se nachází více než 50 míst s rozmanitým programem a hudba zde hraje nonstop. Letošní line-up nabízí jména jako Kasabian, Major Lazer, Dimitri Vegas & Like Mike, Flume, PJ Harvey, Alt-J a mnoho dalších. Na hlavním pódiu, pojmenovaném po tragicky zesnulém Danu Panaiteskovi, vystoupí nově Wiz Khalifa a také Rita Ora. V obřím stanu A38 se představí Alex Clare, Dimension, HER, The Courteeners a The Vaccines. Paul van Dyk a Bassjackers patří mezi další umělce, které přivítá monstrózní Arena stan.

Velký návrat P!nk

Od svého debutu v roce 2000 vydala P!nk (Alecia Mooreová) sedm sólových alb, prodala celosvětově přes 60 miliónů nosičů, 130 miliónů singlů a okolo 2,4 miliónu DVD. V prestižní hitparádě Billboard Hot 100 se objevila se 14 svými singly, z toho čtyři se umístily na prvním místě. P!nk je držitelkou tří ocenění GRAMMY Awards, tří Billboard Music Awards, šesti cen MTV Video Music Awards a mnoha dalších. V roce 2013 byla vyhlášena renomovaným hudebním magazínem Billboard „Ženou roku“. S tour k jejímu albu The Truth About Love odehrála 142 koncertních show ve 13 zemích. Koncert 9. srpna na Szigetu bude zároveň jejím velkým návratem na koncertní pódia!

Video placeholde
P!nk na festivalfu Sziget v roce 2007. • Youtube.com

Sziget nabízí permanentky sedmi- nebo pětidenní. Koncert P!nk se odehraje v tzv. -1 den Szigetu a vstup na tento den je možný se sedmidenní permanentkou nebo se speciální jednodenní vstupenkou. Jednodenní vstupenky jsou dostupné pro každý ze sedmi dnů Szigetu. Cenově zvýhodněné vstupenky jsou k dispozici až do 31. května.

Seznam doposud ohlášených interpretů seřazených abecedně najdete na webu festivalu >>>