Tak takhle tedy ne.

Tak takhle tedy ne. Zdroj: YouTube.com

Sbohem, Kriminálko.
Sbohem, Castle.
Sbohem, agentko Carterová.
3
Fotogalerie

Týdenní dekomprese: Erotické pojídání banánů s hlavou na špalku si zaslouží oslavu jako mrtvé seriály

Televizní seriály padají jako mouchy. Rob Lowe utrpěl další životní porážku. Číňanům vzali erotické pojídání banánů. Ale hlavu vzhůru; i přesto – nebo právě proto – je pořád co slavit.

Několik amerických společností v posledních pár hodinách odpískalo několik televizních seriálů. S hlavou na špalku skončila Agentka Carterová (Agent Carter), televizní série, která vyprávěla o dobrodružstvích životní lásky Kapitána Ameriky Hayley Atwellové (což je jedna z nejtrýznivějších love-story v marvelovském vesmíru – láska nemohla rozkvést, protože se Kapitán na nějakou dobu proměnil v ledový kvádr; a zatímco agentka Carterová čekala, až roztaje, pomalu odkvétala; ovšem jejich láska dále pučela v jejich srdcích... tedy až na to kapitánovo, které bylo zrovna u ledu několik set metrů pod hladinou oceánu... Pardon, já vím, že na závorku už je to celkem dlouhé, ale nelze se odrhnout).

Sbohem, agentko Carterová.Sbohem, agentko Carterová.|Profimedia.cz

Dalším seriálem, kterému byla píchnuta injekce, je nejnovější CSI (u nás jako Kriminálka Miami, Kriminálka Las Vegas, Kriminálka Horní Bříza atd.), konkrétně ve své nejnovější inkarnaci CSI: Cyber s Patricií Arquette v jedné z hlavních rolí. CSI: Cyber se točila kolem kybernetického zločinu a stejně jako Agentka Carterová teď lehne popelem po dvou odvysílaných sezónách. Mluví se o tom, že tím končí i značka CSI jako taková.

Zrušen byl také maňáskový seriál The Muppets (který vysílala ABC, stejně jako Agentku Carterovou; pro úplnost, CSI jelo u CBS a ABC pro jistotu zařízlo ještě marvelovský spin-off Marvel´s Most Wanted) a stanice FOX postavila ke zdi hned trojici seriálů: kulku dostaly série The Grinder s Robem Lowem, Grandfathered a animovaný Bordertown.

Sbohem, Kriminálko.Sbohem, Kriminálko.|archiv

Co se Roba Lowa týče, vesmír mu má zřejmě pořád ještě co vracet za jeho muzikálové vystoupení na Oscarech v devětaosmdesátém, které se tenkrát tak vyvedlo, že nejen navždy a velmi krvavě zmasakrovalo kariéru producenta ceremonie Allana Carra (který byl do té doby úspěšným mužem díky produkci muzikálu Pomáda), ale navíc kvůli tomu Disney zažaloval Akademii (na použití Sněhurky se tenkrát nějak zapomněli zeptat) a Paul Newman označil 61. ročník Oscarů za „ostudný“. To byly časy! Člověku až chybí doba, kdy se mohlo něco obrátit spoďárami vzhůru tak strašně jako tohle.

A aby nebyl špatným zprávám konec, ABC se rozhodlo po osmé sezóně ukončit také procedurálku s milovaným kapitánem vesmírného dostavníku Firefly Nathanem Fillionem Castle. Co na to říct.

Aby toho nebylo málo, Čína zakázala streamování erotického požírání banánů. Provideři streamingových služeb teď v Číně ručí za to, že se na jejich kanále nejenže nebudou eroticky požírat banány, ale že – jak uvádí BBC – že se teď už nebude streamovat ani v podvazcích a dalších potenciálně erotických prohřešcích. Jen frustrujte ty mladé, jen tak dál.

Z dalších zpráv v oboru: japonská umělkyně Megumi Igaraši (s uměleckým jménem Rokudenašiko) byla po vlekoucím se procesu s mnoha peripetiemi shledána vinnou (a pokutovanou) z hříchu rozšiřování digitálních dat, která v roce 2014 umožňovala vytisknout si na 3D tiskárně její genitálie, čímž získala peníze na výrobu funkčního kajaku vymodelovaného podle vlastní vulvy (nazvaného Pussy Boat; jestli nevíte, co to znamená, zeptejte se Miloše Zemana, rád vám to přeloží).

Když si to shrneme, za poslední týden jsme přišli o několik televizních seriálů...

Sbohem, Castle.Sbohem, Castle.|Profimedia.cz

... a vzniklou časovou černou díru nemůžeme zaplnit ani tradičním sledováním erotických banánových videí, ani každojarním sjížděním vltavských jezů v kajaku ve tvaru dámského přirození. Všechno to jsou samozřejmě dobré zprávy, protože budeme mít čas na to, na co má teď konečně čas i Alexandr Hemala (pokud nám tedy nepadá na hlavu chatrč ve Falloutu 4 a není čas na rekonstrukci).

A nakonec je tady pár významných výročí, která bychom neměli minout. Oslavili jsme den Leeroye Jenkinse, hrdiny, který před jedenácti lety zasadil onlinové fantasy hře World of Warcraft hlubokou ránu, z níž se dodnes nikdo ze zúčastněných tak úplně nesebral.

Leeroy Jenkins je ten, kdo tenkrát nevydržel čekání na pečlivě budovaný plán útoku na hnízdo příšer, v jisté chvíli mu během briefingu ruply nervy a on se vrhl do útoku s odhodláním hyperaktivního pilota kamikaze. Výsledkem byla nejpodělanější bojová operace od Vietnamu. S příšerami.

A důležité výročí nedávno oslavila také Ella Dawsonová, která před třemi lety dostala herpes. Ve své přednášce na konferenci TED z minulého měsíce promluvila o sociálním stigmatu nemoci, kterou si člověk hned tak neodpáře a z jejíž povahy je zřejmé, že ji na ni někdo jen tak nenakašlal v autobuse.

„Ve světě, který bych si přála, a který – doufám – mi všichni pomůžete vybudovat, by říct někomu, že máte sexuálně přenosnou chorobu, nemělo být odvážné ani šokující. Mělo by to být běžné a tak trochu nudné.“ Prostě jako v Rusku nebo v Austrálii.

Ale dřív než si z toho začneme dělat srandu... Dawsonová oslavila třetí výročí svého herpesu s partou přátel v jednom brooklynském baru, k dispozici byl i dortík se třemi svíčkami. Tohle je inspirativní dáma. Proč neslavit také všechny ty hrozné věci, které nám život přináší? Proč kopat pod koberec herpes, který přitom člověk často získal za velmi zábavných okolností, a neoslavit unikátní zkušenost, kterou nám v dobrém i ve zlém přináší? Slavme herpes. Slavme neslavné konce televizních seriálů. Slavme skonání erotického pojídání banánů na čínských streamovacích kanálech v zakázaných podvazcích. Slavme Roba Lowa. Máme jenom jednoho.