Nejnovější, čtvrtý díl dinosauří série Jurský svět (v kinech od 11.6.) nažene ještěry i pod vodu. Na mosasaura v bazénu se děti chodí dívat jako na lachtany.

Nejnovější, čtvrtý díl dinosauří série Jurský svět (v kinech od 11.6.) nažene ještěry i pod vodu. Na mosasaura v bazénu se děti chodí dívat jako na lachtany. Zdroj: Profimedia.cz

Z filmu Jurský svět
Z filmu Jurský svět
Z filmu Jurský svět
Z filmu Avatar
Z filmu Avatar
10
Fotogalerie

Film Jurský svět má už třetí největší tržby všech dob. Před ním je Avatar a Titanic

Jeden z nejočekavánějších filmů letošního roku, americký Jurský svět režiséra Colina Trevorrowa, se dostal v tržbách už na třetí místo historických tabulek. Před ním je pouze Avatar a legendární Titanic. Jurský svět na tržbách zatím získal 1,54 miliardy dolarů, přitom jeho rozpočet byl 150 milionů dolarů. V Česku ho vidělo ke konci minulého týdne 310 tisíc diváků.

Do první desítky mimořádně finančně úspěšných filmů ale pronikly letos i dalši dvě díla. Na pátém místě je "Rychle a zběsile 7" (režisér James Wan), který utržil 1,51 miliardy dolarů a hned za ním se ocitl "Avengers Age of Ultron" (Joss Whedon) s 1,4 miliardy dolarů.

Očekává se, že miliardovou dolarovou hranici by mohl atakovat i animovaný film "Mimoni" (Pierre Coffin) který zatím v kinech získal 772 milionů dolarů. Michochodem, je to zatím v letošním roce vůbec nejnavštěvovanější film v českých kinech, přišlo na něj již přes 600 tisíc diváků.

Pokud jde o tržby z hlediska celé filmové historie, tak na prvních dvou místech jsou dva filmy režiséra Jamese Camerona. S 2,79 miliardami dolarů neohroženě kraluje "Avatar" (z roku 2009). Na druhém místě je pak legendární "Titanic", kde jsou hlavními hvězdami Leonardo DiCaprio a Kate Winslet. Ten na tržbách dosáhl na 2,19 miliardy dolarů. Vzhledem k tomu, že šel do kin v roce 1997, kdy byly jiné ceny vstupenek, je to fantastický výsledek.