Plán útěku

Plán útěku Zdroj: Facebook

Nejdůležitější volba dneška: kdepak politici. Arnie nebo Sly!

Kalousek, Babiš nebo Sobotka? Jsou volby, které nemusí mít řešení. Dilema, jež momentálně zaměstnává filmový svět, je o dost sympatičtější a také zábavnější než to naše. Premiéra akčního snímku Plán útěku totiž znovu vrátila do placu otázku, jestli je lepší „Arnie“ nebo „Sly“.

Vztah těch dvou nebyl vždycky jednoduchý. V talkshow Davida Lettermana Sylvester Stallone konečně otevřeně přiznal, jak hluboká byla jeho nenávist k Schwarzeneggerovi. Nejvíc si prý nemohli přijít na jméno v době osmdesátých letech, kdy akčním hrdinům padali přísloveční holubi do huby. A protože zášť byla oboustranná, „Rocky“ se s rakouským přistěhovalcem permanentně hecoval a provokoval.

Ve výsledku jim to prý překvapivě pomohlo. "Když máte úhlavního nepřítele, vypustíte duši, abyste byli lepší, nutí vás to překonávat sama sebe," vysvětloval Stallone. Ono překonání se podle něj v praxi znamenalo například to, že když "Arnie" dostal větší zbraň, "Sly" se s tou svou menší snažil pokosit víc lidí.

"Časem se z čiré nenávisti stala radostná hra, kterou jsme si oblíbili,“ uvedl následně při prezentaci Plánu útěku. Ta oba svalovce svedla na jeden plac, na rozdíl od Postradatelných, předchozí filmové série, kde také hráli spolu, jim však dala mnohem více prostoru – a to navzdory tomu, že spolu uvíznou ve vězeňské cele.

Fanoušci po celém světě tak po letech opět vedou válku: má větší šťávu exguvernér Arnie nebo Stallone, který se chystá na dalšího Ramba? Pohádejte se taky, bude to vás to bavit víc ne u urny.