Dark Knight

Dark Knight Zdroj: Warner Bros.

O Vánocích stojí za to nekrást - aspoň filmy. Tohle jsou nejlepší dárkové edice

Nechodíme do kina a houfně stahujeme: dvě pravdy, které Čechům rozhodně čest nedělají. Co takhle svůj vztah k filmům aspoň trochu přehodnotit? Nemusíme z toho dělat rovnou novoroční předsevzetí, úplně stačí, když si místo staženého kinoripu jednou pořídíme kopii na oficiální "placce".

 

Do karet nám ostatně hraje i to, že o Vánocích se z jindy obyčejné koupě DVD či Blu-raye stává svátek. K mání jsou samé cenné kousky, nadšenecké kolekce i designově vypiplané dárkové edice a mít něco z toho doma je jako mít knihu roku v knihovně. Co tedy doporučujeme?

 

Blade Runner - edice k 30.výročí

Cena: 699,- Kč, vydává Magic Box

 

DVDDVD|paramount

Kultovní sci-fi, která se odehrává v době, jíž máme takříkajíc za dveřmi, vychází třicet let po svém vzniku na třech fajnšmekrovských BR discích. Ty obsahují dvě různé režisérské verze (tzv. director's cut z let 1991 a 2007), jakož i původní kinoverzi z roku 1982.

 

 


 

Temný rytíř trilogie - limitovaná dárková edice 6DVD

Cena za kus 799 Kč, vydává Bonton film

 

Dark KnightDark Knight|Warner Bros.Radost milovníků netopýřích křídel, kteří se letos těšili na nového Batmana, zůstala někde na půl cesty: zchladil ji totiž incident, při němž přímo na premiéře filmu Temný rytíř povstal přišlo o život dvanáct lidí. Aby jim zvedli náladu, přichystali distributoři na Vánoce hned několik batmanovských lahůdek najednou.

 

Luxusně balený dvojdisk s poslední dílem Nolanovy trilogie na BR láká hlavně na bonusy - v rámci tří hodin batmanovské zábavy můžete například do detailu prostudovat všech pět batmobilů. Verze "kápě" přihazuje k témuž ještě masku a šestidisková dárková DVD edice s celou trilogií pak potěší především čtenáře, již se mohou kochat ukázkou z knihy The Art and Making Of The Dark Knight Trilogy.

 

 

Titanic 3D – Speciální BR edice

Cena 1349Kč, vydává Bontonfilm

 

Titanic 3DTitanic 3D|archivBeznadějné romantiky se slabostí pro detail nemůže nenadchnout Titanic 3D doplněný o "dárečky". Autoři zvláštní edice zalovili v archívu a k disku s 3D verzí filmu a šesti hodinami bonusů (60 filmů o filmu a 29 vynechaných scén - Cameron byl vždycky megaloman) přihodili suvenýry. Kopie lodních lístků, palubního jídelníčku, telegramy odeslané přímo z osudové plavby... Když nic jiného, babička se bude mít v čem přehrabovat.

 

 

BOND 50 - kolekce 22 BR disků

Cena 4 999 Kč, vydává Bontonfilm

 

James BondJames Bond|archivPadesátiny neoslavil nejznámější agent světa "pouze" vydařeným filmem, ale i vypiplanou kolekcí všech dosavadních bondovek vydaných ve vysokém rozlišení na BR.

 

Poslední, Skyfall, chybí, neb se ještě hřeje v kinech, ale pokud si ho příští rok koupíte, rozhodně jej máte kam uložit - s místem pro něj se tu totiž počítá. Čekání na Skyfall můžete krátit například tím, že se prokoušete 120 hodinami bonusových materiálů. Nejvýživnější jsou speciály mapující jednotlivé prvky bondovské legendy - ikonickými úvodními titulky počínaje, agentskými hračičkami konče.

 

 

Prometheus to Alien: The Evolution Box Set – 9-ti disková BR kolekce

Cena 2499Kč, vydává Bonton film

 

Prometheus to AlienPrometheus to Alien|archivUž v létě, když Ridley Scott vrhl do kin Promethea, měl tenhle marketingový génius v hlavě koncept bonusů pro následný Blu-ray. Na devíti discích tak kromě dvoj i trojrozměrné verze filmu najdeme i všechny vetřelcovské snímky ve vysokém rozlišení a samozřejmě také spoustu ridleyovských vychytávek. Skvělá alternativa k vánočnímu popelkování.

 

 

Edice 100 let Paramountu

Cena za kus 199Kč, vydává Magic Box

 

DVDDVD|paramount

Kolekce připomínající skvosty vzešlé z produkce nejstaršího hollywoodského studia má tak široký žánrový záběr, že se v ní najde každý bez ohledu na věk nebo vkus. Zatím jsou k dispozici mj. Forrest Gump, Star Trek, Prázdniny v Římě, Prokletý ostrov, ale například i "Vojín Ryan" či western Tenkrát na západě. A to je pořád jenom začátek.

 

 


Já, robot – Speciální BR edice (Cena 1999Kč), E.T. - Mimozemšťan (BR) Cena 499Kč

Vydává Bontonfilm


Já, robotJá, robot|archiv

Pokud byste kromě filmu pod stromečkem uvítali i nějakou tu dekoraci do bytu, mohl by vám přijít vhod Blu-ray se sci-fi Alexe Proyase Já, robot. Film sám sice tentokráte žádná velká sláva není, ale hlava robota to zachraňuje. A když už jsme u žánru sci-fi, co takhle remasterovaný E.T. Mimozemšťan? Některé filmy zkrátka nestárnou a Spielbergovo poutavé vyprávění můžete poslouchat před spaním místo pohádek.

 

 

Hoří, má panenko (BR)

Cena 699 Kč, vydává Bontonfilm

 

Hoří, má panenkoHoří, má panenko|archivSmutně se to říká, ale ani zrestaurovaný skvost českého oscarového režiséra nedokázal vrátit diváky do kin. Tak snad alespoň hasičský Blu-ray Čechy osloví. Jestli ne, je už s filmem (a světem) asi vážně amen.