Krásné nakladatelství

Krásné nakladatelství Zdroj: http://www.krasojizda.blogspot.cz/

Škandálek v české literatúře: Vaněk-Úvalský atakuje Antošovou

Prozaik, básník a novinář Bohuslav Vaněk-Úvalský dělával a možná ještě sem tam dělá v reklamě. Protřelý marketér tudíž dobře ví, že rozjezd jakéhokoli projektu je dobré opepřit nějakým tím skandálem, i když se jedná o něco tak noblesního a v této zemi okrajového, jako je vydávání e-knih.

 

Autor vtipné nonsensové „slovní zbrojnice a klenotnice“ Nářez brouků na palouku nebo „hubotřasného románu“ Poslední bourbon zřejmě neměl k dispozici žádné zajímavé nahaté fotky, takže se pustil do básnířky Svatavy Antošové, k níž má navíc poměrně blízko (nemyslím, pokud jde o tvorbu – to by se oba mohli dost urazit).

 

Vaňkův vtipný text o tom, kterak „jurodivá básnířka osvícená prozíravostí“ a „začínající star české journalistiky“ (ano, píše do Tvaru) „vrací úder vlastním čtenářům“, a také zábavně ponižující osobní dopis literátce (přesně takový bych sama tak dvakrát denně moc ráda někomu napsala, ale neumím to), vizte zde.

 

A teď už věcně, aby bylo jasno a abyste se dověděli něco takzvaně exkluzivního, co v nemoderních tištěných médiích typu Reflex vyjde až bůhvíkdy: Vaněk-Úvalský po patnácti nebo kolika letech „restartuje“ své Krásné nakladatelství, které vydává a nadále slibuje vydávat velezajímavé e-knihy – namátkou „novinový román“ Bílá nemoc 2013 (ano, jedná se o svého druhu poctu Karlu Čapkovi) právě z pera Vaňka-Úvalského, od tohoto též legrácku Sexpop s lákavým (OK, jak pro koho) podtitulem Gentleman v ženském světě 1990–2012 anebo dětskou knížku Jestli počkáš trochu dýl, tak sem přijde krokodýl od Lukáše Pavláska (onen prudce žlutovlasý pán, co vtipkuje v pořadu Na stojáka a co hraje s Kotkem v těch reklamách).

 

 

Krásné nakladatelství rovněž chystá řadu Kahuda (e)Komplet, v níž zcela logicky a očekávaně vyjde dosavadní dílo autora Příběhu o baziliškovi a Houštiny Václava Kahudy. Doufejme, že práce nakladatelství ve prospěch „neproduktových spisovatelů“ i nekonvenčních čtenářů bude dlouhá, výživná, obživná a úspěšná. Více o ní si přečtěte v e-zinu Courier, „časáku Krásného nakladatele“. A to je, panečku, jiný kafe než nějakej Palubní deník nakladatelství Argo.