DeathByRomy

DeathByRomy Zdroj: Rock For People

Romy Flores: Říkají mi dcera Marilyna Mansona, DeathByRomy se zrodila na internetu

Co mají společného americký rapper YE (Kanye West) a rocker Marilyn Manson? Oba jsou fanoušci rodačky z Los Angeles ROMY FLORESOVÉ (24), která vystupuje pod jménem DeathByRomy. Představí se i na festivalu Rock for People.

Jak vznikl hudební projekt ­DeathByRomy?

S DeathByRomy jsem začala, když mi bylo šestnáct let. Původně šlo o sólový projekt, který dnes na koncertech doprovází kapela. Jsem jeho výkonnou producentkou a pro DeathByRomy píšu téměř všechen materiál. Kytaristka Jayden Hammerová se ke mně přidala už před několika lety a před prvním turné jsme přidali ještě basistku Chesku Zaideovou. Uvědomily jsme si, že je super mít projekt založený na ženských hudebnicích, a dohromady nám to funguje.

Mám pocit, že kapela na koncertech sólo projektům vždycky svědčí. Má to pak větší grády.

Určitě! Show je automaticky pocitově větší a, upřímně řečeno, na turné je kapela nutnost. Díky ní můžu dát publiku mnohem více energie. Moje hudba je sama o sobě hodně produkčně bohatá, ale naživo s nástroji zní skoro až velkolepě.

Vaše hudba si hraje s žánry od pop rocku po darkwave. Jak jste tuhle eklektickou směs vytvořila?

Myslím, že mě hodně ovlivnil rap, trap, ale i takzvaný kinematografický pop zpěvaček jako Lana Del Rey nebo Marina and the Diamonds. Od začátku jsem se snažila najít způsob, jak míchat pop s dalšími věcmi, jako je 808 beat (specifický zvuk odvozený od bicího automatu Roland TR-808; poznámka redakce), protože jsem byla vždycky velkou fanynkou Kanyeho Westa a hip­hopových Three 6 Mafia. Chtěla jsem vytvořit něco, co bude temné, sexy, chytlavé a surové. Miluju Nine Inch Nails, Lady Gaga, Marilyna Mansona a Bring Me the Horizon. Ale také Keshu, Britney Spearsovou a celkově pop. Našla jsem tedy způsob, jak smíchat všechny prvky, které mám ráda, a vytvořit si tak specifický, charakteristický zvuk. Takže ano, jsem ovlivněná poměrně rozmanitým mixem hudby, což je něco, co dnes tvoří základ pro DeathByRomy.

Kdo je váš největší hudební vzor?

Můj největší hudební vzor je asi Kanye West. Vím, že to může být trochu překvapivé, ale myslím, že jako vokalista, producent a umělec odvedl skvělou práci. Miluju jeho album My Beautiful Dark Twisted Fantasy a píseň All of the Lights považuju za vyloženě mistrovské dílo. Jeho rukopis je vidět a slyšet v každé věci, kterou kdy udělal. A to je něco, co se snažím dělat i já. Mám pod palcem produkci, psaní, ale i nástroje, i když na ně sama nehraju. V tom mě Kanye ovlivnil.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!