Ilustrační koláž

Ilustrační koláž Zdroj: koláž Michal Kořán

Never more pořadatelské firmě Sherwood Digital, která si uspořádala Majáles a oni jí tam přišli lidi

V květnu někdy bývá i horko. Na to bývá fajn voda. Ta se dobře pije z kelímků. Co ale dělat, když na festivalu voda dojde a lidi chtějí za vratné kelímky peníze? Zavoláme na ně policii! Vrtíme hlavou taky nad spory kolem Motýlů Davida Černého na někdejším obchodním domě Máj a jen těžko chápeme, proč si někdo pro svůj film ukradne název, který je dávno zabraný.

Kateřina Kadlecová: Všichni víme, jak nepříjemné jsou na hudebních festivalech fronty na záchody, jídlo a pití. Ještě horší je, když pití není. Na právě proběhnuvším Majálesu v Letňanech došla balená voda, po posledním koncertu přestal pořadatel vyplácet 70 korun za vratné kelímky a povolal do areálu policii, aby rozehnala lidi, kterým to vadilo. Never more SHERWOODSKÝM ZBOJNÍKŮM z pořádající firmy Sherwood Digital, podle níž „se nedostalo asi na pět set lidí, někteří čekali s deseti i dvaceti kelímky, protože nápoje nebylo možné čepovat vícekrát do jednoho kelímku“. Mít žízeň, případně 1500 korun v kelímcích a v zádech poldu na koni, to musí být krásný festivalový zážitek.

Marek Gregor: Jeden si odskočí na zahájení benátského Biennale a nestačí se divit. Na jedné straně šik bojovníků za zakonzervování Prahy společně s nositeli nové pravdy, estéty všeho druhu, levicovými intelektuály a zneuznanými umělci na podpoře, kterým David Černý už léta pije krev. Na straně druhé autor Růžového tanku a postupně se za ním šikující liberálnější část občanstva, která si je vědoma Černého hubatosti a primárně neřeší kvalitu jeho objektů, jen jsou jim nepříjemné NESMYSLNÉ ZÁKAZY. Proto volám: Nechte létat Motýle!

Vojtěch Rynda: Stává se, že vzniknou různé filmy se stejným názvem, někdy dojde ke zmatení i kvůli lokalizaci: Steve McQueen – ne ten herec, když už jsme u pletení jmen – natočil snímek Shame, který se měl do češtiny přeložit jako Hanba, a ne Stud, ale to by se pletl s dramatem od Ingmara Bergmana z roku 1968, kdežto teď ho zaměníte s filmem od Ladislava Helgeho (1967). Nedávno však do našich kin vstoupila česká komedie Sladký život a v září má mít premiéru tuzemské drama Nikdo mě nemá rád – a to jsou názvy pevně spojené s nezpochybnitelnými klasikami. Never more KRADENÍ CHYTLAVÝCH ZABRANÝCH TITULŮ!