Video placeholde

Sexuální gymnastika ve špitále. U nemocniční erotiky jsou pacient i jeho pečovatelka maximálně asexuální

Čtyřicetiletý věřící scenárista Sebastian Steiner, hrdina románové prvotiny Po ovoci poznáte je z pera Martina Šmída, mimo jiné zpěváka klezmerové kapely Klec, je taky tak trochu v kleci. Má totiž „rozdrátovanou“ nohou, levou ruku v sádře, utrpěl ztrátu paměti a leží ve špitále v předtuše mnohem horších událostí. Mezi těmi lepšími je pečovatelka Zoe, na niž si myslí. Romantika mezi nimi je bohužel popsaná tak toporně, jako by byla uvězněna v jedné poloze a v sádrovém krunýři i autorova fantazie. Složitá gymnastika, při níž se pořád a opakovaně něco rozepíná, přetahuje, shrnuje a vymaňuje, se odehrává mlčky a končí „silným přitisknutím“ a „tlumeným výkřikem“. Odvážné! Hlavní roli hraje nemocniční cimra, pánské pyžamo a výrazy bedra a hýždě – to vše je tak asexuální, že z toho lepší než třetí místo být nemůže.

3. místo - Martin Šmíd: Po ovoci poznáte je

Ukázka:

Zoe mu začala rozepínat knoflíčky pyžama, on se na oplátku pokusil přetáhnout jí přes hlavu triko, což ale jednou rukou nešlo, a tak ji alespoň hladil po zádech. Když už to trvalo dlouho, napřímila se, svlékla si triko sama a rozepnula si podprsenku. Poté shrnula Sebastianovu přikrývku až ke kolenům, zatímco on se pravou rukou vymanil z rukávu pyžama. Pak si rozepnula sukni, svlékla si kalhotky, o kousek shrnula jeho kalhoty, nasedla na něj a znovu se k němu přitiskla.

Protože ve své pozici neměl příliš volnosti, alespoň ji pravicí držel okolo hýždí a snažil se pomáhat jejím pohybům. Vše se odehrávalo mlčky až do oné chvíle, kdy ji rukou, kterou držel její bedra, k sobě silně přitiskl a ona tlumeně vykřikla.
Nějakou dobu, stále k sobě přitisknutí, odpočívali, když se ozval zvuk rázně otevíraných dveří.

„Dobré jitro, pane Steinere, budeme měřit teplotu,“ zazněl hlas černovlasé sestry.

Hodnocení:

To byla gymnastika, co? Panečku! A těch sloves co se nám v tom „popisu pracovního postupu“ vyrojilo! Rozepíná se něco hned třikrát po sobě na ploše čtyř souvětí, taky se třikrát za sebou něco k něčemu přitiskne a dvakrát shrnuje… Člověk si říká, zda je nudnější a plošší popisovaná erotika, nebo k tomu užitá stylistika. Výraz „hýždě“ má pomalu stejný erotický náboj jako představa nemocničního pyžama! Pán s „rozdrátovanou“ nohou a s levou rukou v sádře a jeho pečovatelka to v nemocniční cimře mezi velkou vizitou a návštěvami příbuzných umějí rozjet. I když jen ve snu, po němž ovšem nehybný atlet potřeboval „vymě­nit pyžamo i ložní prádlo“. Románová prvotina Po ovoci poznáte je z pera Martina Šmída, onoho studenta, jenž měl údajně zemřít při demonstracích v listopadu 1989, honí tolik zajíců najednou, že vám z toho půjde hlava kolem: je to detektivka, psychothriller, nebo spirituální cosi? Ani nemusíte utrpět ztrátu paměti, kóma a psychické zhroucení jako chudák hlavní hrdina, čtyřicetiletý věřící scenárista Sebastian Steiner, který má kromě manželky Sofie, dvou dětí a „několikanásobných fraktur končetin pohmožděné snad všechny orgány v těle a také zlomenou bederní páteř“. A taky chuť na sex s tlumeně vykřiknuvší Zoe.

Žebříček nejhorších sexuálních scén v české próze za rok 2023 zveřejňujeme postupně každý den až do konce roku. Kompletní seznam článků najdete zde  >>>