Red Bull Soundclash: Redzed vs. Rest

Red Bull Soundclash: Redzed vs. Rest Zdroj: Red Bull

Red Bull Soundclash: Redzed vs. Rest
Red Bull Soundclash: Redzed vs. Rest
Red Bull Soundclash: Redzed vs. Rest
Red Bull Soundclash: Redzed vs. Rest
Red Bull Soundclash: Redzed vs. Rest
14
Fotogalerie

Nejlepší rapový koncert tohoto roku? Křišťálově čistá flow vs. moshpit, co vás vábí jako Jumanji

Poslali jsme na hudební souboj rapperů Redzeda a Resta našeho občasného zpravodaje Františka Wiesse. Ačkoli tam věkově nespadá, mentálně je stále členem generace Z. Píše proto tak, že tomu máme občas problém v redakci rozumět, jeho syrový styl a dobová mluva dobře sedí k akci Redbull Soundclash, kde se oba hudebníci utkali. Jak to tam vypadalo? Přečtěte si bezprostřední Weissovu reportáž v článku níže.

Moshpit ve svém břichu pocítím ještě dlouho, rýmy tu lítaly rychleji než obsluha na baru. Slovo atmosféra se musí po včerejší akci Redbull Soundclash redefinovat. Zuzana a Orion skvěle uvedli začátek, a než jsme se nadáli, bylo to tu!

Chvíle ticha, světla se ztlumila a spousta páry na Redzedově stagy. Ticho před bouří, tak bych popsal Redzedův start. Na jeho vystoupeních miluju, kolik energie dává do davu, a na Redbull Soundclashi jí bylo tolik, že ji snad musel čerpat z alternativní reality. U Resta byl dav jako klidnější voda na moři, ale ne protože by byl Rest nudný, ale koncentrace na Restovovu flow zhltla veškerou mozkovou aktivitu, že prostě na pohyb žádná nezůstala.

Podívejte se na exkluzivní rozhovor s Redzedem:

Video placeholde
Rozhovor s českým rapperem a hudebním producentem Redzedem • Reflex.cz

Redzed napravo, Rest nalevo, pódium si střídali sem a tam a oba kluci předváděli neuvěřitelnou show. Když bych měl ohodnotit vystoupení, tak Redzed byl opravdu připraven a myslím, že co se týče velkoleposti, vizuálna, energie v davu a luxusního moshpitu, který mě volal celou dobu jako Jumanji, by vyhrál Redzed. Z druhého filozofického břehu Restova flow čistá jako křišťál uspokojila nejeden ušní bubínek, a to bylo jediné, co bylo potřeba. Redzed byl prostě WOW a hodně energie, Rest byl spíš jako jízda v Rolls Royce. Oba jsem si neskutečně užil, a kdybych měl být ten, kdo rozhodne o vítězi Redbull Soundclash, tak bych se zasekl jako dálnice D1 v pátek odpoledne.

O vítězi naštěstí rozhodovalo publikum a ten, kdo měl hlasitější skandování v decibelech, vyhrál. Skandovalo se vždy po kolech a bylo to dost vyrovnané, nicméně publikum rozhodlo a Rest se stal vítězem. Kluci na konci pak zandali nový společný banger a máte se rozhodně na co těšit, až to vyjde. Celkové zpracování akce a lokalita se pořadatelům povedly a chtěl bych jim poděkovat za unikátní zážitek.