Markéta Stehlíková, Jan Hájek a Václav Šanda v duchařské konverzačce

Markéta Stehlíková, Jan Hájek a Václav Šanda v duchařské konverzačce Zdroj: Pavel Nesvadba

Londýnský hit 2:22 – Duchařský příběh dorazil do Prahy. Bát se moc nebudete, ale i tak to stojí za to

Udělat z thrilleru konverzačku se nepodaří jen tak někomu, ale britský dramatik a autor oblíbených duchařských podcastů Danny Robins to ve své nejnovější komedii zvládl. Jeho 2:22 – Duchařský příběh, hit z londýnského West Endu, uvedl jako první premiéru letošní sezóny pražský Činoherní klub. Hra z roku 2021 je navíc i prvním uvedením autora v Česku.

Na začátku se čtyřkonverzace na jevišti zdá stereotypní, banální: dům, v němž se mladí manželé starají o ani ne roční dcerku a který koupili teprve nedávno, se zdá hlavním hrdinou. Racionální Sam jej celý zrekonstruoval, jeho senzitivní ženě Jenny se to ale nelíbí stejně jako fakt, že Sam, který se zrovna vrátil odkudsi ze studijní cesty, málo pomáhá v domácnosti. Není tedy divu, že unavená Jenny slýchá každý den přesně ve 2:22 přes dětskou chůvičku podivné kroky u postýlky.

Na kolaudační večírek s rizotem a spoustou alkoholu se, zdá se, moc netěší ani Samova stará kamarádka z vysoké školy, elegantní psychiatrička Lauren, která se musí „spokojit“ s novým přítelem, sympaticky humpoláckým instalatérem Benem. A už od začátku se, světe, div se, zdá, že to mezi Samem a Lauren pořád ještě tak nějak jiskří…

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!