Video placeholde

Kapitán Demo je ve fázi jako Chinaski a Kryštof. Vydáme nové album a pak ho zabijeme, říká Jordan Haj

Nečekaně otevřeně se na Reflex Stage na letošních Colours of Ostrava rozhovořil zpěvák Jordan Haj o budoucnosti projektu Kapitán Demo, jehož je spolu s Jiřím Burianem a Givinarem Křížem hlavní tváří. Demo se podle něj dostal do tzv. samospádové fáze kariéry, ve které jsou kapely jako Kryštof nebo Chinaski. Co to znamená? Jaká bude budoucnost projektu? A co trio udělá "po Demovi"? Na to odpovídá Jordan Haj v rozhovoru v úvodu článku.

"Kdybychom chtěli s Demem žít a dožít, tak můžeme. Hráli bychom stejné písně pořád dokola na koncertech a městských slavnostech. Ale to nechceme. Chceme to změnit a posunout jinam, a proto vydáme novou desku," odhaluje budoucnost Kapitána Dema Jordan Haj.

Spolu s Givinarem Křížem a Jiřím Burianem chtějí otylého zpěváka popravit. A tím ho třeba zkusit vrátit ke kořenům. "Z toho projektu se vytratil původní Kaufmanovský humor. Pak přišla Zlatíčka a každý si je přivlastnil a začal si do nich promítat své myšlenky. My se chceme vydat novou cestou. A to třeba i cestou hudebního žánru, který v Česku chybí," doplňuje Haj. Jaký žánr má na mysli? To zjistíte ve videu v úvodu článku.

Úryvek pochází z velkého rozhovoru, který s Jordanem Hajem a Emmou Smetana vznikl na festivalu Colours of Ostrava a řešíme v něm primárně jejich hudební dráhu a soukromý i profesní vývoj. A několikrát samozřejmě zmíníme i jejich zatím největší koncert ve Foru Karlín plánovaný 4. 11. 2023.

Celý rozhovor si pusťte zde:

Video placeholde
Emma Smetana a Jordan Haj na besedě Reflexu na Colours of Ostrava 2023 • reflex.cz