Víte, kdo propůjčil svůj hlas Shrekovi a dalším postavám?

Víte, kdo propůjčil svůj hlas Shrekovi a dalším postavám? Zdroj: red

Víte, kdo propůjčil svůj hlas Shrekovi a dalším postavám?
Víte, kdo propůjčil svůj hlas Shrekovi a dalším postavám?
Shrek
Znovu spolu.Zlobr Shreka Oslík sesetkávajív alternativnírealitě
Shrek 3 zatím vévodí kasovnímu žebříčku.
5
Fotogalerie

Víte, kdo propůjčil svůj hlas Shrekovi a dalším postavám?

Shreka z filmových pláten můžete znát od roku 2001, příběh tohoto zlobra dodnes patří mezi jeden z nejoblíbenějších filmů vůbec a jako první získal Oscara v kategorii celovečerních animovaných filmů.

Život Shreka, se celí změní ve chvíli, kdy se u něj v bažině objeví jiné pohádkové postavy, které do bažin vyhnal zlý Lord Farquaad. Se svým kamarádem oslíkem Shrek přistoupí na dohodu, že vysvobodí a přivede lordovy princeznu Fionu, zakletou princeznu. Jako ve správné pohádce vše ale dopadne jinak a Shrek a Fiona se do sebe zamilují. 

Na první díl o Shrekovi a jeho přátelích navazují ještě další tři díly. Přijďte si poslechnout filmovou hudbu z tohoto skvělého titulu pod taktovkou jejího skladatele Harryho-Gregsona Williamse v podání Českého národního symfonického orchestru 18.4.2023 v Obecním domě. Vstupenky si můžete zakoupit v síti TICKETPORTAL

Koncert proběhne v rámci Composers Summit Prague, kde Harry-Gregson Williams povede i masterclass a zúčastní se různých debat, na které se můžete přidat i vy na  www.composers.cz. 

Kdo by neznal Shreka, ale, víte  kdo hlavním postavám filmu propůjčil svůj hlas? 

V originálním znění postavy namlouvali známé filmové hvězdy jako je například Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz a John Lithgow.  

Při natáčení dabingu údajně Cody Cameron, který ve filmu namluvil postavu Pinocchia navrhl své kolegyni Cameron Diaz, aby si ho vzala a mohla se tak jmenovat Cameron Cameron. A jak je to v českém znění? Postava Shreka má hlas Davida Prachaře, oslík Oldřicha Víznera, princezně Fioně půjčila svůj hlas herečka Dana Morávková a Lord Farquaad má hlas Antonína Navrátila.