Zajímavosti, které jste určitě o filmové sérii Letopisy Narnie nevěděli!

Zajímavosti, které jste určitě o filmové sérii Letopisy Narnie nevěděli! Zdroj: red

Zajímavosti, které jste určitě o filmové sérii Letopisy Narnie nevěděli!

Sága Letopisy Narnie odstartovala svou velkou slávu v roce 2005, kdy byl do kin uveden první díl Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Pokračováním tohoto úspěšného prvního dílu je právě film Letopisy Narnie: Princ Kaspian. Kdo by tohle všechno neznal, kdo by neznal příběh čtyř sourozenců, pradávných králů a královen.

Věděli jste ale třeba, že štáb a herci, kteří se podíleli na druhém dílu Letopisy Narnie pocházeli z patnácti různých zemí světa, mezi které patří také Česká republika, Nový Zéland, Spojené státy americké, Velká Británie, Německo, Polsko, Slovinsko a další. Při natáčení se tak mluvilo více než devíti jazyky. 

Ústřední hudbu k filmu složil jeden z nejžádanějších skladatelů Hollywoodu Harry Gregson-Williams, ale věděli jste také, že Harry v originálním znění dokonce poskytl svůj hlas postavě veverčáka? Chcete se setkat se skladatelem hudby tohoto skvělého filmu? Máte jedinečnou příležitost! 

Přijďte si poslechnout hudbu z filmů Letopisy Narnie a jiných hollywoodských blockbusterů za doprovodu ČNSO, kterou osobně oddiriguje její skladatel 18.4. 2023 v Obecním domě. Vstupenky zakoupíte v síti na TICKETPORTAL.

Na začátku filmu, než se sourozenci přenesou opět do Narnie, jsou úvodní záběry z londýnské ulice ve skutečnosti točené v Praze u Rudolfina. Ve filmu můžeme spatřit více míst z České republiku, například i Pravčickou bránu v Českém Švýcarsku a další místa Severních Čech. 

Návrh zbroje a zbraní pochází od české agentury ARGO. Dnes můžem zbraně vidět ve zbrojnici v Housově mlýně v Táboře. Šermíři ze stejné agentury ve filmu také hrají, dokonce některé herce učili bojovému umění. 

Herečka Anna Popplewell, která ve filmu hraje Zuzanu, si v průběhu natáčení odskočila do Londýna na svůj maturitní večírek, na kterém údajně stihla dva tance, než se musela vrátit zpět na natáčení do Prahy. A naopak herečce Georgii Henley (Lucy) bylo zapotřebí při natáčení udělat můstek, neboť ji vypadli dva mléčné zuby.