Světoví velikáni trailerové hudby a držitel pěti cen EMMY přijedou do Prahy na Composers Summit 2023

Světoví velikáni trailerové hudby a držitel pěti cen EMMY přijedou do Prahy na Composers Summit 2023 Zdroj: red

Světoví velikáni trailerové hudby a držitel pěti cen EMMY přijedou do Prahy na Composers Summit 2023

Jeff Beal, pětinásobný vítěz EMMY, již podruhé navštíví Prahu, aby s účastníky Composers Summit sdílel své zkušenosti. K letošnímu ročníku se přidá i Jaroslav Beck, hudební ředitel a spoluzakladatel společnosti Beat Games, která stojí za ikonickou VR hrou Beat Saber. Ojedinělý zážitek z osobního setkání se světoznámými skladateli a jejich tvorbou zprostředkuje v dubnu nejen českým hudebním skladatelům Composers Summit 2023. Stále se můžete akreditovat za zvýhodněné ceny na webových stránkách www.composers.cz.

Jeff Beal, autor ústřední melodie k první sérii seriálu Můj přítel Monk, za kterou získal v roce 2003 první cenu EMMY, vystoupí společně se svou ženou zpěvačkou Joan Beal na zahajovacím koncertě v pátek 14. dubna v Obecním domě. Na programu budou melodie k oceňovanému seriálu House of Cards, za něž obdržel v roce 2017 již pátou cenu EMMY. Vstupenky na koncert zakoupíte již nyní v síti TICKETPORTAL. Své koncerty nejen diriguje, ale často i doprovází na hudební nástroje. Osobně se budou moci účastníci summitu s Jeffem setkat například na masterclass v neděli 16. dubna, kterou povede společně s oscarovým skladatelem Mychaelem Dannou nebo během několika Reflex talks v prostorách Staroměstské radnice.

Jaroslav Beck, rodák ze Strakonic a spoluzakladatel společnosti Beat Games, která stojí za ikonickou VR hrou s názvem Beat Saber, uživatelsky nejlépe hodnocenou hrou na Steamu a dosud nejvirálnější VR titulem. Autor upoutávek na hry Word of Warcraft, Overwatch nebo Call of Duty, který úspěšně absolvoval Audio Production na SAE Institute v Oxfordu se věnuje i skladbě pro film a soundtracky. Stojí například za hudbou k filmu Star Wars: The Force Awakens. Osobně nahlédnout pod pokličku tvůrčích procesů Jaroslava Becka a Tomáše Olivy budou moci účastníci Summitu na masterclass ve středu 19. dubna. Ve večerních hodinách téhož dne proběhne i speciální Reflex Talks.

Světoví velikáni trailerové hudby a držitel pěti cen EMMY přijedou do Prahy na Composers Summit 2023Světoví velikáni trailerové hudby a držitel pěti cen EMMY přijedou do Prahy na Composers Summit 2023|red

Již druhý ročník Composers Summit v Praze se uskuteční v termínu od 14. do 20. dubna 2023 a přivítá jedny z nejznámějších skladatelů filmové hudby. Zprostředkuje tak možnost vzdělávání a zdokonalení pro nejen české skladatele a odborníky v audiovizi. V šesti dnech nabídne dva koncerty, masterclass, přednášky a jiné speciální eventy. Celý summit proběhne pod záštitou ministra kultury Martina Baxy. 

Pro účast na summitu je nutné zakoupení akreditace. Učinit tak lze již nyní přes webové stránky www.composers.cz. Na těchto webových stránkách je možné najít i detailnější informace k programu, hostům a organizaci summitu.