Video placeholde

Kájíku, ten tvůj penis roku byl stvořen přímo pro moji frndičku, píše česká herečka ve své nové knize

Krásnou herečku Janu Bernáškovou zná televizní divák mimo jiné ze seriálu Mazalové, a takový je i její druhý pokus o román, ušklíbl by se ironik. Jenže naše soutěž bere i tu nejrudější červenou knihovnu vážně, takže, Jano, Vyprávěj! (Ano, i v tomhle seriálu hrála, a možná právě zde poprvé poznala scenáristu Rudolfa Merknera, svého životního druha, jehož raketa vás vystřelí na měsíc, ale to už vám Jana v Couře odvypráví sama.) To je 2. místo naší ankety Bad Sex in Fiction Award, tedy anticeny za špatný sex v nové české próze, kterou každý rok vyhlašuje časopis Reflex.

2. místo: Jana Bernášková - Coura

„Kájo, tobě se stačí ke mně jenom přiblížit a už jsi celý hotový.“

„Jsem, kočičko moje, jsem nadrženej jako blázen.“ Přetočí si mě tváří v tvář a políbí mě na rty. Právě zmáčkl tlačítko do přízemí, dole roztaju a zvlhnu.

Zeptám se rošťácky: „Tak jedeme na výlet?“

„To víš, že jo, ty moje prcino,“ a silnýma rukama si mě vytáhne do pasu, já ho obejmu nohama a odnáší si mě tak do ložnice. Odhodí mě do postele jako Tarzan a já se směju, protože když jsem šťastná, tak se směju pořád. Někdy i při milování. Nalehne na mě a ve vteřině do mě zasune penis roku. Tak mu teď říkám a Karel z toho samozřejmě roste ve všech směrech, což se odráží i na výkonu.

Muže je třeba chválit, to už mi říkávala starší kolegyně v divadle.

„Kájíku, ten ,tvůj‘ je dokonalý…“ špitnu.

Myslím, že byl stvořen přímo pro moji frndičku.

Ohleduplný čtenáři, považuj účast tohoto spisku v soutěži za rozmar poroty. Nepatří sem, neboť to v žádném případě není dobrá literatura. Ale poté, co jsme loňský (pochopitelně značně autobiografický) román herečky Jany Bernáškové Jak přežít svého muže posadili na druhé místo žebříčku naší soutěže, nedokázali jsme nepřečíst její aktuální román s vkusným a uměřeným názvem Coura. Spis přetékající nejen erotickými, ale především stylistickými prasárnami vypravuje o „Lucii a jejích rozverných přítelkyních“. Tou Lucií se myslí herečka a taktéž prcina Lucie Májová, matka ohavně šišlajícího a zároveň spisovně hovořícího spratka, jménem Kiki, a přítelkyně nebožáka Káji (větou „Kájíku, ty jsi můj cukrouš“ chudáka erotomana před očima čtenářstva vykastrovala již na str. 17). Chcete-li si sexy „holčinu“ Lucii lépe představit, jde o dámu, jež „dýchá svůj vlastní dech. Je to, jako bych líbala mrtvou krysu.“ Tak co – líbí? 

Paní Bernášková se jistě chtěla v této anketě umístit znovu, protože nedbala našich loňských připomínek: penis přirovnává k „vesmírné raketě“ a o protagonistčině vagíně opět píše jako o „frndičce“. Erotické scény se v této knize rozprostírají jako polnosti bohaté selky i přes několik stran a jsou tak explicitní, užvaněné a přiboudlé, až se čtenář rdí. Jazykovou komiku v sofistikovaném díle střídá humor situační: když kupříkladu Kájík a protagonistka podnikají „muchlovačku“ v lese a ona touží „být součástí jeho, lesa a sojky bonzačky“, „najednou celou tu romantiku přeruší Karlovo vyjeknutí: ‚Do prdele! Au! Mravenci!‘ a začne pode mnou nadskakovat.“ 

Vzrušilo vás snad v poslední době něco víc než toto?

Žebříček nejhorších sexuálních scén za rok 2021 zvěřejňujeme postupně každý den až do Štědrého dne. Kompletní seznam článků najdete zde  >>>