Zdroj: depositphotos.com

Město plné umělců i obyčejných lidí – Najdou štěstí v románu jednoho z nejlepších britských spisovatelů podle The Times?

Paříž 20. let 20. století je magnetem na výtvarníky, spisovatele a hudebníky zvučných jmen. Jak s kartami osudu zamíchá jedna noc v městě světel? Román „Hodiny v Paříži" od oceňovaného Alexe George vydává nakladatelství Metafora. 

Meziválečná Paříž je tavicím kotlem geniality, překypujícím spisovateli, výtvarníky i hudebníky. Jen pár let poté, co Marcel Proust dokončil svůj opus magnum Hledání ztraceného času, sepisuje Ernest Hemingway ve spartánsky zařízené pracovně svůj první román, surrealista André Breton deklaruje Pabla Picassa „jedním z nás“ a město nad Seinou padá k nohám exotické krásce Josephine Bakerové…A z nočních klubů se až do úsvitu linou bouřlivé jazzové melodie.

Grada Publishing, a.s.

Jedna noc hledání ztraceného času

Uprostřed oslnivé tvořivosti nejslavnějších obyvatel města se však pohybuje ještě někdo. Bývalá služebná Camille, arménský uprchlík Souren, nešťastně zamilovaný umělec Guillaume a osamělý novinář Jean-Paul – čtyři obyčejní lidé poznamenaní brutalitou války a ztracení ve světě oslavujícím život. Čtyři obyčejní lidé poznamenaní nevšedním osudem - stejně jako je město, jehož ulicemi zoufale bloudí. Cesty čtyř hlavních hrdinů se mají jednoho dne nečekaně protnout v divokém kabaretu na Montmartru. Najde ale každý to, co hledá?

Výjimečný román výjimečného autora

Alex George byl deníkem The Times vyhlášen jedním z deseti nejlepších britských romanopisců mezi třicítkou a čtyřicítkou a nedělník Independent on Sunday ho v reportáži o nových talentech označil za „tvář, kterou je třeba sledovat“ v oblasti literatury. Vedle psaní je také majitelem nezávislého knihkupectví Skylark Bookshop a zakladatelem a ředitelem každoročního literárního festivalu Unbound Book. Mezi hosty předchozích ročníků byli mimo jiné Michael Ondaatje, Salman Rushdie, Zadie Smithová a George Saunders.

Spisovatel Alex GeorgeSpisovatel Alex George | Goodreads

Hodiny v Paříži vychází s podporou Ministerstva kultury ČR. Knihu zakoupíte na www.grada.cz. Další knižní inspiraci najdete na stránkách nakladatelství Metafora a na stejnojmenných sociálních sítích.