Český Krumlov

Český Krumlov Zdroj: Archiv Blesku

Dvořák, Suk nebo Beethoven. Festival komorní hudby v Českém Krumlově doprovází léto

Pořadatelé řady oblíbených koncertů a kulturních akcí byli nuceni své každoroční události zrušit. Ale že by se horké letní dny měly obejít bez živé hudby? Ne tak docela. O nezbytnou dávku kulturních zážitků se postará již 34. ročník tradičního Festivalu komorní hudby. Návštěvníky svým uměním pobaví renomovaní hudebníci jako každý rok v malebném Českém Krumlově. Ode dneška do konce července se mohou těšit na tóny skladeb Antonína Dvořáka, Josefa Suka, Ludwiga van Beethovena a mnoha dalších. Festival vyvrcholí 24. a 25. července Barokní nocí.

Navštívili jste už někdy kouzelná místa jako Zrcadlový sál, kostel Božího Těla Panny Marie Bolestné nebo rozsáhlý zámecký komplex v Českém Krumlově? Pokud ne, Festival komorní hudby nabízí jedinečnou příležitost zažít atmosféru množství památek zapsaných na seznamu UNESCO neobvyklým způsobem.

První částí bohatého programu bude hosty až do neděle 5. července provádět spousta profesionálních muzikantů, a to i napříč žánry. Pořadatelé na událost pozvali interprety z vod klasického rock‘n‘rollu až po varhanní a kytarové hudebníky, kteří rozezní skladby světových velikánů klasické hudby. Kromě výše zmíněných zazní také díla Franze Josepha Haydna či impresionisty Clauda Debussyho.

Festival se na konci července 24. a 25. dočká patřičného vyvrcholení v podobě takzvané Barokní noci. Svíčky a charakteristický šerosvit doprovodí opera v zámeckém Barokním divadle. Sérii dalších vystoupení završí stylový barokní ohňostroj.