Karel Roden ve filmu Lidice

Karel Roden ve filmu Lidice Zdroj: Profimedia.cz

Film Lidice překonal v divácké návštěvnosti Havlovo Odcházení za pouhé čtyři dny

Letos byli u nás diváci zasaženi už dvakrát silnou mediální kampaní na podporu nějakého nového filmu. Odcházení Václava Havla dokonce v tomto směru uspořádalo skutečné orgie. Ohlas diváků na filmový debut exprezidenta byl ale slabý. Naopak na snímek Lidice zareagovali lidé dobře, do kin přišli v hojném počtu.

Za pouhé čtyři dny, od 2. června do 5. června, vidělo v našich kinech film Lidice už 46 812 diváků. Tak rychle byla překonána i celková návštěvnost Havlova Odcházení. Je vidět, že závažné historické okamžiky naší historie táhnou diváky daleko více než intelektuálské filozofování. Dá se proto očekávat, že Lidice dosáhnou nakonec poměrně slušného úspěchu, i když někteří kritici toto dílo právě nechválí.

 

 

Zajímavé ovšem je, že Odcházení v diváckém zájmu překoná i film Tomáše Řehořka Czech-Made Man s Janem Budařem v hlavní roli.

 

A skutečně potěšující zprávou je, že Lidice se podle všeho vyrovnají i pohádce Zdeňka Trošky Čertova nevěsta, která za šest týdnů promítání v kinech „nabrala“ 87 261 diváků.