Kašpárek v rohlíku

Kašpárek v rohlíku Zdroj: Petr Zikmund

Kašpárek v rohlíku
Kašpárek v rohlíku
Kašpárek v rohlíku
Kašpárek v rohlíku
Kašpárek v rohlíku
39
Fotogalerie

Kašpárek v rohlíku: Bejbypankáči na krumlovské točně

Představa, že se někdo trmácí z Prahy do Českého Krumlova mizernou cestou na představení divadélka pro děti, je nepravděpodobná. My se trmáceli proto, že Kašpárek v rohlíku už přerostl sám sebe.

 

Je to divadlo, je to muzika, je to nářez a je to fenomén i hnutí. Fanoušci Bejbypanku měli teď, s babím létem, párkrát sraz v místě, kde se jindy hraje opera a kam abonenti chodí s očekáváním velkých věcí. Kdyby přišli na Kašpárka v rohlíku, dočkali by se jich. Skvěle pojatá choreografie představení „Roztočíme to“, jež obsáhla zámecké zahrady a mistrně využila otáčivé hlediště jako prostředku pro fantaskní cestu do podstaty show-businessu. Výrobna hvězd, které se v inkubátorech z popelnic klubou v nočním parku z bělostných obřích balónů, skvělá klauniáda tří sousedů z kontejnerů a muzika, jež baví jak děti, tak jejich rodiče.

 

Takový byl letos Kašpárek v rohlíku v divadle v Českém Krumlově. Posledním představením se v sobotu Kašpárek v rohlíku po nabité letní sezóně, kdy brázdil festivaly, famózně rozloučil s performancemi v letním plenéru. A kam dál pokračovat? Devatenáctého září Nová scéna Národního divadla a pak předvánoční pražská Lucerna.

 

Prohlédněte si momentky z představení ve fotogalerii.