Bělení zubů

Bělení zubů Zdroj: Ludmila Foblová

Příběhy aktů: Položte modelku do dřezu, polijte ji mlékem

Jak vznikla dvojice aktů, na nichž jsou nahé ženy ponořené jednou do vany plné mléka a podruhé vystrkují nohy z kuchyňského dřezu? Roušku tajemství nad svými fotografiemi odhaluje Ludmila Foblová.

 

Ludmila FoblováLudmila Foblová|Jiří Růžek

 

Klasický ateliér nemám, tak fotím, kde to prostor a soukromí umožní. Většina fotek vzniká u mě doma, bydlím ve starém činžovním bytě, který díky svému ne příliš modernímu zařízení skýtá relativně dost zajímavých koutů. Ráda využívám všeho, včetně běžného vybavení.

 

Fotografie Teeth Whitening (Bělení zubů) je focena doma v koupelně.

Bělení zubůBělení zubů|Ludmila Foblová

Pro dojem bílé vody jsem použila dvou krabic sušeného mléka a jedno mléko čerstvé. Pro dokreslení kompozice (prázdného místa nad vanou) jsem použila vlastní soukromou sbírku punčoch. Pak už bylo jen třeba přemluvit modelku k ponoření obličeje pod vodu. Scéna je nasvícena shora filmovým světlem dedolight. Název Teeth Whitening (Bělení zubů) parafrázuje dokola omílané spojení ženské krásy s hloupostí, kdy modelka noří svůj obličej do bílé vody.

 

Fotografie Mora 218 je nafocena rovněž u mě doma.

Mora 218Mora 218|Ludmila Foblová

Nájemní byt je vybaven pouze maličkým kuchyňským koutem, vařit se zde příliš nedá, tak proč ho nevyužít i pro něco jiného, zajímavějšího. Posadit (položit) modelku do dřezu byl momentální nápad. Fotografování trvalo krátce, jelikož poloha – jako obvykle na mých fotografiích - nebyla zrovna nejpohodlnější. I tato fotografie byla svícena scénickým světlem dedolight. Toto světlo má charakteristický ostrý stín a výrazné kruhové ohraničení, připomínající vinětaci objektivu nebo také činoherní scénu.

 

Video placeholde
Jan Čermák • Reflex.cz


Pro další fotografie a videa sledujte Reflex.cz. Vyhlášení výsledků soutěže Akty X naleznete ve čtvrtečním Reflexu.