Veřejnost vyhodnotila "využití" Babišova syna proti Andreji Babišovi jako sviňárnu, a premiéra útok posílil.

Veřejnost vyhodnotila "využití" Babišova syna proti Andreji Babišovi jako sviňárnu, a premiéra útok posílil. Zdroj: Facebook.com; ČTK

Nečestný útok Babiše posílil. Ještě pár faulů a ANO bude mít ústavní většinu

Pokud existuje na naší politické scéně člověk, který prokázal naprostou absenci vlastnosti zvané „čest“, je to Andrej Babiš. Přesto je veřejnost nastavená tak, že bezectný útok i na bezectného agenta komunistického Gestapa vnímá jako tak nefér krok, že je při něm třeba stát na straně napadeného. Takže by to aktivističtí protibabišovští novináři fakt neměli přehánět, než Andrejovi vyfaulují ústavní většinu.

Skandál s angažmá syna Andreje Babiše v jedné z premiérových nesčetných smradlavých kauz začal samozřejmě Babiš sám - a nepřekvapí to. Mne osobně by překvapilo spíš to, kdybych se dozvěděl, že pan premiér v nějaké anetické sviňárně nejede. Do „vysvětlování“ svých malérů zamíchal svého syna, který - jak jednoznačně ukázalo video zveřejněné na Seznamu - není v psychické kondici, aby mohl být do nějakých - jakýchkoliv - malérů zaplétán. Ale to už je holt Andrej - on to tak má. 

I nastoupili novináři a syna vyslechli, natočili, a jeho povídání zveřejnili jako důkaz dalších Babišových nekalostí. Po prvních třiceti vteřinách záznamu - jako každý, kdo někdy viděl člověka na těžkých neuroleptikách, a ani na to nemusí být vyučený psycholog - jsem viděl, že váha svědectví toho mládence je velmi limitovaná. Jeho projev (ale i zadrhávání v řeči, takřečená neuroleptická afázie) ukazovaly, že jeho svědectví nelze brát za plně věrohodné. Nesmírně mi připomínal projev syna mé kamarádky, který má už čtvrt století invalidní důchod na paranoidní schizofrenii a jak ho potkám, vždycky je to po únosu. Někdy na Mars, někdy do Řecka, kam ho maminka unesla koupat se na dovolenou. 

Pak přišla slavná reportáž a investigativní novináři - plně v souladu s etikou této profese, a díky imponujícímu úsilí a umu - zjistili pobyt Babišova syna, který byl do té chvíle nevyhledatelný. Romantickými prostředky záznamu vybaveni zazvonili u jeho dveří, a po minutě rozhovoru s ním se měli rozloučit, zdvořile odejít, a bylo by plně legitimní, kdyby cestou domů vzteky rozkopali popelnice.

Po minutě rozhovoru s mladým Babišem - rozhovoru, jehož zajištění muselo dát neskutečnou práci - muselo i investigativcům být jasné, že pracně sehnali zcela nepoužitelný materiál, a mohou jet domů. Že z výpovědi Babiše mladšího se prostě reportáž udělat nedá. Není věrohodný. Ale došlo ke zkratu, a výpověď toho mládence se stala podkladem největšího mediálního skandálu letošního podzimu.

Ale výpověď Babiše mladšího - včetně jeho zcela očividné zátěže - byla odvysílána, a lidi si na rozdíl od novinářů všimli. A přestože Babiš sám je prototypem bezectnosti, tak na nečestný útok na něj reagovala veřejnost korektně. Postavila se na jeho stranu. A okamžitě mu šly nahoru volební preference. Z průzkumu agentury Kantar CZ pro Českou televizi vyplývá, že nyní, po aféře "syn na plegomazinu", by  vyhrálo hnutí ANO volby a získalo 32,5 procenta hlasů. To znamená, že od října posílilo o 5,5 procentního bodu.

Tož vzhůru, aktivisté!

Vyzývám tedy protibabišovské aktivisty vydávající se za novináře: Pokud chcete, aby měl po příštích volbách Andrej a sekta Hare Ano ústavní většinu, vymyslete si na něj ještě pár sviňáren, ono mu to ty volby vyhraje!


Jste unaveni Andrejem Babišem? Odpočiňte si u politicko-satirické deskové hry a chyťte si svého Bureše. Hra humorně upozorňuje na absurdity z naší politiky, rozšíří vaše vědomosti a zároveň se u ní pobaví celá rodina.

Objednávejte na Chytteburese.cz a uveďte kód #reflex >>>