Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Facebook

Konec civilizace: Emotikon menstruace přichází!

Nová akce australských feministek jasně ukazuje, že boj za genderovou vyrovnanost je forma neurózy a že bojovnice za stejná práva žen a mužů a proti diskriminaci žen by se měly léčit, a to nejlépe tvrdou fyzickou prací na poli. Nejnovější gender iniciativa je doslova k zblití.

Začněme u slova blití, potažmo zvracení. Je pravda, že tato činnost je na poslech i pohled opravdu nechutná, a stejně tak je pravda, že tato činnost má svoji emotikonu. Stejně tak, když jsem zadal do vyhledavače heslo „emoticon shit“, vypadla na mne taková spousta umělecky vyvedených virtuálních výkalů, až jsem se podivil. Nyní však začaly australské feministky bojovat za genderovou rovnoprávnost i v oblasti nechutných emotikon.

Nikomu nevadí, že neexistuje emotikon pro říhání či pouštění větrů — což jsou obě činnosti srovnatelné s menstruací. Fyziologická nezbytnost, kterou si civilizovaný člověk odbývá v soukromí. Co se týká menstruace, mělo by se nyní ale vše změnit. Australská pobočka světové neziskovky Plan International v sobotu spustila kampaň za menstruující emotikony. Organizace vytvořila celkem pět návrhů, o nichž se nyní hlasuje na Facebooku.

Takže ano, dejme tomu, že mají ženy právo na emotikon vlastní nevábné aktivity — menstruace. S jeho zavedením ale teprve vznikne opravdový genderový problém: Jak zabránit tomu, aby tento emotikon nezačali zneužívat chlapi? Mají feministky promyšlené, jakou vyvolá ve společnosti náladu, když se v tweetech Jiřího Ovčáčka o stavu hlavy státu začne tento emotikon stávat denním chlebem? Bude hnutí ANO na otázku, jak je to s těmi dluhopisy, stereotypně vydávat tiskové zprávy plné menstruujících smajlíků? A bude pan premiér Sobotka na sociální sítě postovat menstruační emotikon vždycky, když dojde na byty horníků OKD? Změní se veřejná debata po zavedení té emotikony v jeden nekončící premenstruační syndrom?

Vynutit, aby menstruující smajlík používaly jenom ženy, prostě bude nemožné. Proto prosím onu podivnou feministickou organizaci, aby své požadavky na menstruujícího smajlíka stáhla. Jinak začnu pro udržení genderové vyváženosti aktivně prosazovat smajlík „drbat se na koulích“.