Karla Šlechtová

Karla Šlechtová Zdroj: ČTK

Vláda by měla brát méně LSD

Ministryně pro místní rozvoj paní Karla Šlechtová mile překvapila. Její nedělní tweet ukázal, že si i naši politici dokážou udělat opravdu hezkou neděli. Jen škoda, že paní ministryně neuvedla, jestli měla před tím tweetem LSD, nebo houbičky.

V neděli odpoledne se utweetla paní ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, a přestože sto čtyřicet znaků není mnoho, tak na sebe paní ministryně prozradila tím tweetem opravdu hodně. Myslím, že nikdo, kdo má osobní zkušenost s LSD či jinými psychedeliky, jí nebude věřit, že to nepsala sjetá:

Je samozřejmě těžké soudit, zda jde o účinek LSD, nebo psilocybinu z lysohlávek. Okolnosti ukazují spíše na houbičky, protože paní ministryně vzhledem ke své funkci - místnímu rozvoji - často vyjíždí do regionů. A vynikající a úrodné lokality na lysohlávky znám na Vysočině, v jižních Čechách, na Ostravsku, ale také těsně u Brna. Takže v rámci svých pracovních cest po vlasti má paní ministryně dost příležitostí si natrhat houbičky. Ale jestli přece jen nešlo o LSD, může uvést jen paní ministryně sama.

Pro nás - jako novináře - je důležité, aby politici sjetí psychedeliky nepřešli do úzkostného nebo agresivního chování. Takže se musíme k výlevu paní ministryně postavit shovívatě. Tu první část sdělení o náboženství u skotu, která nedává valný smysl, bychom měli taktně přejít. A druhý výrok o prkénku? Je typické, že se intoxikovaný zafixuje na nějaký irrelevantní detail (v našem případě prkénko na WC), a ten detail mu připadá naprosto skvělý a úžasný. Tak skvělý, že to musí zajímat každého. A s intoxikovaným nemá smysl se hádat, je lepší mu všechno odkejvat.

Takže: Paní ministryně, alespoň mne Vaše prkénko na WC opravdu zajímá, a rád bych ho viděl na vlastní oči. Takže prosím - mohu se k Vám někdy přijít čistě pracovně vymočit?