Martin Stropnický

Martin Stropnický Zdroj: Ministerstvo obrany/Michal Voska

Stropnický je norma

Premiér Bohuslav Sobotka udělal ramena a vyčetl Martinu Stropnickému, že jako ministr obrany má umět jednat o tajných skutečnostech i vhodně odpovídat novinářům, a ne jim žvanit o miliónech výkupného. Tím ale sebraná odvaha šéfa kabinetu končí, neodhodlal se ani sáhnout na hruď a vytáhnout „žlutou kartu“, jak to sám nazval.

„Dostal jsem otázku a byl během tří sekund postaven do situace, jestli mám flagrantně lhát a jestli mám připustit, že na tom něco je. Já to rozhodně nevyzradil,“ hájil se Stropnický. Pravda, asi to bylo lepší bleskové rozhodnutí než žvanit ve smyslu, že žádné vyjednávání nebylo a ta částka taky nesouhlasí, ale to nemá ve svém hereckém repertoáru klasické „no comment“?

Šéflidovec Bělobrádek dělá ještě naštvanějšího, ale ze schůzky předsedů tří koaličních stran nic extra nevzešlo. Jen prý Stropnický ještě přijde na kobereček, ale jinak si samozřejmě Babiš do svých zaměstnanců mluvit nenechá.

„Jeho pozice ve vládě je normální, jak byla, nevidím důvod, proč by se měnila,“ konstatoval po schůzce ANOšéf. Ano, nebude líp, bohužel je to tak. Takové excesy jsou dneska normální, totiž je to norma. Jen tak se to nezmění.