Mossad může za pařížské útoky? I takové názory nyní zaznívají

Mossad může za pařížské útoky? I takové názory nyní zaznívají Zdroj: Facebook

Palestinci: Pařížské útoky naplánoval Mossad!

Kromě pana Abbáse postihla paranoia v souvislosti s pařížským masakrem i vedení palestinské samosprávy. Palestinský oficiální list al-Hayat al-Jadida obvinil ze zrežírování pařížských útoků izraelskou tajnou službu.

Je to pouhý den, co jsem si zde dělal legraci z šéfa Muslimké unie pana Abbáse, že má paranoiu, a že vidí Židy za pařížským masakrem, což je výplodem psychických potíží. Že to není postoj muslimů, ale jednoho pomatence, který je shodou okolností muslim. Nemoc si nevybírá ani podle víry. Nyní se, ke své velké nechuti, musím přiznat k chybnému úsudku. Tedy ne že by ten názor nebyl paranoidní - to samozřejmě trvá. Já jsem však chybně uvedl, že se nejedná o oficiální a většinový názor muslimů, ale o postoj jednoho pošuka.

Nyní se ukazuje, že paranoidní teorie o Židech v pozadí není v muslimském prostředí výjimkou. Není to až zas tak nic moc nového. Palestinci tradičně obviňují Mossad ze všeho zla na světě, a stačí si vyhledavačem prohnat 11. září spolu s klíčovým slovem Mossad, a dostaneme se to takového veletoku arabské paranoi, že by si to člověk nevymyslel. Obviňovat z útoků v Paříži právě izraelskou tajnou službu je opravdu chucpe. Jsou do detailů známá arabská jména útočníků, ani jeden z nich se nejmenoval Kohn, a někteří z nich byli dlouho francouzské tajné službě známi jako muslimští radikálové. Takže je jasno, že to Židi opravdu nebyli.

Ale al-Hayat al-Jadida to přesto píše. Je to list mírumilovné a Evropou uznávané palestinské samosprávy, která například má u nás velvyslanectví. To je ta ambasáda, kde se jim onehdá odpálil pan velvyslanec vlastní výbušninou. Tento oficiální list tedy přichází s následujícím tvrzením (přeloženo podle anglického překladu v Times od Izrael:

"Není náhoda, že při explozích tekla lidská krev v Paříži právě v době, kdy se Evropa chystá zavést sankce (proti izralskému zboží na Západním břehu, pozn. aut.). Moudrá a správná věc je podívat se na to, komu z útoku plynou výhody. Stručně řečeno: Je třeba hledat další chapadlo Mossadu. Je jasné, že Mossad vypálí Bejrůt i Paříž, aby bylo dosaženo cílů premiéra Netanyahua."

Prostě - paranoidní syndrom, psychóza s izolovaným bludem, se i v případě Paříže, nejen WTC, stala oficiální tezí nejen pana Mohamada Abbáse z Prahy, ala i pana Mahmůda Abbáse - prezidenta „Státu Palestina“. Fakt slušný. Že by to bylo tím jménem?