Jana Nagyová

Jana Nagyová Zdroj: ČTK

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Paní Nagyová vojenskou rozvědku zneužít nemohla

Státní zástupce navrhl poměrně vysoké tresty v cause zneužití vojenské rozvědky. Myslím, že důstojníci v akci zapojení se mají z čeho zpovídat. Ale z čeho chtějí proboha vinit nebohou paní Nagyovou?

Jak se projednává causa zneužité vojenské rozvědky, tak se dostávají na veřejnost důkazy, které jsou opravdu ošemetné. Dokument zabavený u zpravodajce Pohůnka, kterého soudí: "Bylo by zničující, kdyby se dostalo ven, kdo koho nechává sledovat." Takže zdá se, že vojenská rozvědka věděla, že dělá něco špatného. Že nejsou krytí, že jejich akce není oficiální.

Je samozřejmě pravda, že hromadně zveřejněné odposlechy paní Nagyové potvrzují, že věc iniciovala. Ale jak se sakra mohla dopustit zneužití vojenské rozvědky, když neměla žádnou pravomoc tu rozvědku řídit? Kdyby se převlékla za Stropnického a v tomto převleku se jako ministr obrany pokusila dávat rozvědce příkazy, tak by to zneužití bylo. Ale takhle?

Paní Nagyová to zneužití rozvědky, které, jak ukazují fakta, důstojníci skutečně prováděli, iniciovala. Ona mu fandila, ona si ho objednala, byl dělán na její zakázku, a řídící důstojníky zaangažovala právě ona. Přesto se tím dle mého názoru nedopustila zneužití vojenské rozvědky, protože neměla nejmenší pravomoc tu rozvědku řídit. Že paní Nagyovou poslechli vojáci a Darwina sledovali, je fakt malér, a v civilizovanější zemi jako Japonsko by už dávno spáchali harakiri. Příkazu Nagyové vyhověli díky znalosti jejích vaginálních kompetencí a postelového vlivu. To je hanba a malér, až to není hezké - že vojenská rozvědka skáče na písknutí milenky premiéra, je nejen pumprdentlich, ale také trestuhodné. To, že nějaká paní z kantýny, která se díky tomu, že dře jako kůň, pyšní plnou důvěrou premiéra, něco chce po rozvědce, ale není a nemůže být trestným činem.

Naposledy dnes ráno mi volala - jako každý týden dvakrát - nějaká zoufalá paní a chtěla, abych jí sehnal konopný extrakt k léčebným účelům při vážné nemoci. Kdyby bylo možné si takto objednat v redakci Reflexu marihuanu, byl by to fakt malér. Takže jsem jí - jako možná stovky již léta takto volajících - odmítl. Kdybych jí poslechl a nějaké drogy jí dal, patřil bych před soud jako ti vojáci z rozvědky. To, že po mně nějaká paní něco zakázaného chtěla, z ní ale rozhodně nedělá zločince.

Zneužití vojenské rozvědky mají na triku udatní vojáci naší armády, kteří skákali, jak jim z premiérovy ložnice pískala paní Nagyová. Ona sama však zneužít rozvědku fakt nemohla. Souložnice premiéra není hodnost, která smí vojenskému zpravodajství velet, snad ani v Zimbabwe.