Na internetu se objevila stránka, která odporně pomlouvá exprezidenta Václava Havla

Na internetu se objevila stránka, která odporně pomlouvá exprezidenta Václava Havla Zdroj: www.vaclav-havel.eu

Na internetu se objevila stránka, která odporně pomlouvá exprezidenta Václava Havla

Bývalý prezident Václav Havel, který zemřel v prosinci 2011, zřejmě pořád leží některým lidem v žaludku. Proč tomu tak je, není známo, ale mnozí se neštítí používat proti mrtvému člověku těch nejhloupějších lží a pomluv. Na internetu se teď například objevila stránka, jež se jmenuje „Pravda o zrůdě“, která je snůškou starých drbů, neověřených informací i dezinformací. Všechny jsou tentokrát zamířeny právě na Havla.

Nic nového ale na stránce www.vaclav-havel.eu nenajdete. Staré pomluvy, jen prezentovány jako nějaký poznatek. Už samotné názvy rubrik ukazují, o co se jedná: „Opilec a homosexuál Václav Havel“; „Havel – kretén pěstovanej StBáky“; „Lhář a zloděj“; Humanitární vrah“. Informace pocházejí ze starých textů, jež byly už v době svého vzniku většinou nesmyslné.

Pokud má někdo pocit, že naopak Havel udělal pro Československo a pak pro Česko i něco dobrého, tak autor (či autoři) stránky vám posílá(ají) vzkaz: „Havloidé jsou lidé, kteří Vás přesvědčují o jejich pravdě za naše peníze. Jsou to paraziti a devianti, kteří milují mrtvolku podprůměrného posledního prezidenta komunistického Československa.“ Chtělo by se dodat – raději parazit a deviant než idiot a debil, jenž něco podobného sesmolil.

Samotná stránka je pak uvedena těmito větami: „Tyto stránky odhalují pravdu, jelikož není pravdou to, čím Vás média krmí. On Václav Havel byl podprůměrný dramatik, člověk, který neměl v genech chuť k práci, sexuální deviant, jelikož se rád ukájel i na mužích, cože se o něm veřejně vědělo v době disentu, a taky to byl velmi kvalitní alkoholik. Dnes se z něj snaží propaganda vyrobit boha, ale on byl jen člověk. A ne dobrý člověk, ale závistivý, hamyžný (ano, autor to napsal i s tou hrubkou, snad to někdy opraví – poznámka autora) a pyšný. Byla to vše (gramatika není silnou stránkou dílka), která byla na nás nasazena, aby nás jako národ zničila.“

Jistě, Václav Havel měl mnoho chyb podobně jako každý člověk. Zálibu měl především v ženách, na rozdíl od toho, co tvrdí stránka. Ano, rád si dal pivo, víno či whisky. Oproti Miloši Zemanovi byl ale v podstatě abstinent. Některá jeho politická rozhodnutí nebyla správná a někdy až moc „hrotil“ vztah s někdejším premiérem Václavem Klausem. Jenže…

Jenže kromě toho byl Havel po revoluci pro Československo tou nejlepší volbou. Do dnešních dnů je ve světě nejznámějším a nejváženějším českým porevolučním politikem. Napsal kvalitní divadelní hry, ne že ne. Pronesl mnoho vynikajících a zajímavých projevů. Byl důstojným symbolem země, jež opět získala v listopadu 1989 svoji svobodu.

Tečka.