Nečas, Nagyová

Nečas, Nagyová Zdroj: Fotomontáž Jan Ignác Říha / ČTK / Isifa.com

Causa Nagyová: Přijdou úřady s dalším obviněním?

Obludný rozměr causy Nagyová-Nečasová ještě zdaleka není do důsledku ani popsán. Sobotní noc, či spíše nedělní ráno po opravdu povedené sobotní noci, mne v myšlenkách dovedlo až k dalšímu trestněprávnímu rozměru causy.

Ne, vůbec nikde jsem ještě tento argument - obvinění - neslyšel, ani od vážených komentátorů, ani od orgánů činných v trestním řízení, ani od politiků, kteří se občas ke cause vykváknou. Je to opravdu nový rozměr, a proto prosím, aby to - až to orgány vyhodnotí a zahájí trestní stíhání - nazývali jako Doležalovu, anebo alespoň konopnou větev causy. Ta spočívá v následujícím porušení zákonů, kterého si dosud fakt nikdo nevšiml.

Všichni víme, že paní Nagyová v podstatě Petra Nečase pásla. Určovala, kdo se s ním bude moci setkat, a kdo ne, kolik kdo bude u premiéra mít času, a podobné záležitosti, takže bez nadsázky lze říct, že pana Nečase normálně prodávala. A náš trestní zákon říká:

§ 168 trestního zákona - Obchodování s lidmi: Kdo za použití násilí, pohrůžky násilí nebo jiné těžké újmy nebo lsti (zde platí právě příčina lest - paní Nygyová normálně udělala z Nečase vola) anebo zneužívaje jejího omylu, tísně nebo závislosti, přiměje, zjedná, najme, zláká, svede, dopraví, ukryje, zadržuje nebo vydá, aby jí bylo jiným užito k nuceným pracím nebo k jiným formám vykořisťování, anebo kdo kořistí z takového jednání, bude potrestnán odnětím svobody na pět až dvanáct let nebo propadnutím majetku.

Takže myslím, že orgány činné v trestním řízení mají vyhráno. Když se zlomí všechny ostatní větve kašpárkového divadla jménem „causa Nagyová“, ta moje, konopná, bude držet jak oprátka!