Michaela Marksová - Tominová

Michaela Marksová - Tominová Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Michaela Marksová - Tominová
Zákon pro všechny aneb zastřelte Zahradila!
2
Fotogalerie

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Zákon pro všechny aneb zastřelte Zahradila!

Na facebookovské zdi paní ministryně Marksové - Tominové se objevila výzva k fyzické likvidaci europoslance za ODS Jana Zahradila. Jsem opravdu celý natěšený, co s tím udělá naše hrdinná policie. Nebo se vyhrožovat smrtí smí, když jde o ódéesáka?

Měří zdejší zákony všem lidem rovně? A co policie - pohlíží na všechny občany stejně přísně, anebo zde máme občany různých kategorií, se kterými se zachází různě? Brzy nám to ukážou kroky (či absence kroků) české policie.

V pátek třicátého května si v rámci své facebookovské přestřelky s Janem Zahradilem napsala na svůj facebookový profil ministryně Michaela Marksová - Tominová: „Pan Zahradil mě rozhodně urazit nemůže. Na rozdíl od něj považuji za důležité upozorňovat na sílící vliv politických stran inklinujících k neonacismu. Není to poprvé, co jsem v této souvislosti použila odkaz na 2. světovou válku. Možná se pan Zahradil ozval jako potrefená husa, protože v Evropském parlamentu je členem stejné frakce jako ODS i lotyšská krajně pravicová strana, za kterou byl za poslance v Rize zvolen veterán nacistických elitních jednotek.“

Takové facebookovské rýpnutí v rámci obvyklých norem. Co však už v rámci obvyklých norem není, jsou diskusní příspěvky pod postem paní ministryně:

František Svoboda: „Zahradil je fašistická nacionalistická svině. Zastřelit !“

Nemec Otek: „Když přijde na střílení,tak patrony nebudou stačit.....v naší zasrané vládě je k odstřelu hojně prasat......kde nebudou patrony tak dobijeme dlažební kostkou.....!!!“

Zákon pro všechny aneb zastřelte Zahradila!Zákon pro všechny aneb zastřelte Zahradila!|facebook.com

Laskavému čtenáři připomínám, že jsem by v loňském roce trestně stíhán. Obvinili mne za šíření toxikomanie. Toho jsem se měl dopustit tím, že jsem k rozmazané fotografii dívky s jointem napsal: „4D obrázek. Pro zaostření vykuřte jeden gram.“ Nebylo mi nic platné vysvětlování, že jde evidentně o anekdotu, protože nic jako 4D obrázek neexistuje. Nemáme totiž čtvrtou dimenzi. Policie se chytla toho, že „přímo vyzývám ke konzumaci“, a obvinila mne z trestného činu. Teprve městské státní zastupitelství mé stíhání odložilo s tím, že nebyl spáchán trestný čin.

Nyní někdo - jakýsi František Svoboda - výslovně nabádá k zastřelení europoslance Jana Zahradila. Ve výroku není nic, co by naznačovalo, že svou výhružku myslí žertem. Proto podle stejné logiky, podle které jsem byl obviněn já, by měl být obviněn z vyhrožování násilím pan Svoboda. Anebo se obviňují jenom nepohodlní novináři, a vyhrožovat poslancům opozice se smí?