Jaromír Jágr

Jaromír Jágr Zdroj: Profimedia.cz

VILIAM BUCHERT: Česko neprosí Jágra! Tahanice kolem slavného hokejisty se změnila v nedůstojnou taškařici

Česko prý prosí slavnou 68, aby ještě zůstala! Aby dál reprezentovala Česko. No, část národa samozřejmě vůbec netuší, o co vlastně jde a mnozí dokonce nechápou, co znamená ta 68. Jedná se o číslo, které nosí na svém dresu jako vzpomínku na někdejší okupaci Československa legendární hokejista Jaromír Jágr.

Poměrně nevinné věty Jágra, které vyslovil po mistrovství světa v Bělorusku, že už nebude svoji zemi reprezentovat, vyvolaly lavinu, která se pak změnila v nedůstojnou až nechutnou taškařici. Jeden blábol přebíjí další blábol.

Předně, národ by měl nechat Jágra na pokoji. Ať se rozhodne jakkoli. Do toho skutečně nikomu nic není.

Jágr vždy s láskou reprezentoval svoji vlast a pomohl pro ni získat olympijské zlato či tituly mistrů světa. Jistou dobu byl dokonce vůbec nejlepším hráčem na celém světě. Co po něm proboha ještě někdo chce? Vždyť je mu 42 let a on už nehraje tak jako kdysi, to se nedá změnit. Za dobu jeho kariéry se ale změnil hokej samotný. Takže pokud má Jágr všech pět po hromadě, což na rozdíl od jiných lidí zjevně má, tak je jeho rozhodnutí o konci reprezentace zcela pochopitelné a správné.

Nemá se však tvářit uraženě, že někdo ho občas v poslední době za jeho výkony kritizuje. Je to zcela normální - není už prostě nejrychlejší a nejlepší. Je pořád dobrý, ale ruské rakety Ovečkin, Malkin či Tichonov nebo mnoho Kanaďanů hrají lépe. Je to realita, kterou každý, kdo chce, vidí. Jágr si ale moc čte diskuse na sociálních sítích či pod články na internetu. Proč na ně podrážděně reaguje, je zcela nepochopitelné, vždyť už toho tolik zažil.

Neuvěřitelnou trapnost pak předvádějí údajné české celebrity. Vyjadřují se k možnému odchodu Jágra z reprezentace a pouští do světa úplné hlouposti. K Jágrovi například „promluvil“ i ministr Andrej Babiš, který jinak mate veřejnost svými mylnými prohlášeními o daních pro živnostníky či o přijetí eura. A mate dál – Jágr prý nestárne a měl by zůstat. Vyjádřil se i „potravinový inspektor TV Nova“ Ladislav Hruška, Agáta Hanychová (povolání neznámé), zpěvák Karel Gott, žokej Josef Váňa, šéf komunistů Vojtěch Filip, ředitel pražské ZOO Miroslav Bobek, meteoroložka Dagmar Honsová, herečka Jiřina Bohdalová i chovatel a cvičitel šelem Jaroslav Kaňa z Veletic. Vskutku super společnost…

Milý Jaromíre Jágre, neposlouchejte ty nekonečné blbosti a udělejte, co uznáte za vhodné. Za vaše někdejší výkony si zasloužíte vystavět sochy, zda ale budete ještě reprezentovat Česko, už není dnes tak důležité. To nejlepší máte v hokeji za sebou, takže musíte snést i občasnou kritiku. Není na tom nic zvláštního a divného. Divná je pouze ta diskuse o tom, že vás prý někdo prosí.