Sochi

Sochi Zdroj: ČTK

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Nesportovci volají o pomoc!

Fandím olympiádě, přeji závodníkům i divákům, aby se dobře pobavili a olympijsky pohráli, ale jako soukromá osoba mám toho sportu už po pár dnech konání her plné zuby. Všeho moc škodí - a platí to i o olympiádě!

Představte si, že by v Soči neprobíhaly olympijské hry, ale výstava kostí dinosaurů. O těch předpokládám, že zajímají extrémně málo lidí - třeba mě. A teď by najednou veškerá media, Facebook i celá společnost žili dinosauřími kostmi. Otevřeli byste televizi - dinosauři. Otevřeli byste noviny - dinosauři. Otevřeli byste konzervu - hovězí ala dinosaurus. Jak dlouho by vás to asi bavilo?

Já a všichni nesportující spoluobčané jsme nyní v úplně stejné situaci. Ba v situaci horší, protože mediální nadvláda dinosaurů by brzy vyvolala lidové protesty a skončila by. Olympiáda žádné protesty nevyvolá, protože zajímá hodně lidí. Ale rozhodně ne všechny. A my, nesportovci, které olympijské hry nezajímají ani zbla, jsme nyní ve stejné situaci jako v případě nadvlády dinosaurů.

Proto prosím všechna media kromě televize, kterou nemám: Nechte alespoň malý kousek prostoru jiným tématům, než je olympiáda a sport! Nyní otevřu noviny - Sáblíková, otevřu časopis - Strachová, a konzervu se už otevřít vůbec neopovážím. Tak prosím - zkuste zavést pravidelné rubriky „alespoň pět minut bez sportu“. My nesportovci to vážně oceníme.