prostitutka

prostitutka Zdroj: Profimedia.cz

Prostitutky a lobbisté bez rizika a pro všechny

Z ospalosti a lehké apatie mě v neděli u zpráv v České televizi a na Nově probral zvláštní sled na první pohled nesouvisejících reportáží: o prostitutkách, lobbistech a obětech metanolu.

 

Začněme prostitucí:

Praha se chystá navrhnout zákon, který vymezí prostituci tak, aby se dala regulovat. Taková byla první informace. Následoval reportážní vstup na Václavské náměstí popisující dívčí fígle, jak obejít současný zákaz jejich činnosti. A pak přišel souhrn řešení, jak jej vidí magistrát: Kdo se chce živit prostitucí, musí být bezúhonný, být registrován, chodit každé tři měsíce na testy a příjmy danit. Zároveň má zákon dát větší pravomoci úředníkům.

 

„Každá si to bude dělat sama. Proč by se měla registrovat někde a odevzdávat daně?“ zeptala se paní, kterou reportéři oslovili.

 

Pokračujme lobbisty:

Vláda zvažuje, že pro dohled nad lobbisty zřídí nový úřad. Čert vem to, že jeho šéf má prý mít plat jako prezident Nejvyššího kontrolního úřadu. Důležité je, že má úřad potlačit vliv lobbistů na vznik zákona a že lobbisté se začnou registrovat a vylezou ze „sněmovních zákoutí“. Reportér se ale správně zeptal, zda se lobbisté vůbec dají regulovat.

 

Ta paní z ulice by asi řekla: „Každej si to bude dělat sám. Proč by se měli registrovat někde a odevzdávat daně?“

 

 

A konečně oběti pančovaného alkoholu:

Reportáž na Nově informovala o tom, že první oběti falešného alkoholu, jež přišly o zrak, podávají žaloby kvůli odškodnění.

 

Souvislost

Proč neexistuje i pro alkohol (a výrobce) taková regulace, jako se chystá pro prostitutky a lobbisty? Registrace, kontroly … prostě všechno, co tak krásně a spolehlivě funguje.

 

Ona vlastně existuje.

 

Takže se můžeme aspoň radovat, že nám teď stát bude garantovat poctivé a zdravé prostitutky, čili už se není čeho bát. Hurá za tou nejbližší a nejlevnější. Nic se přece nemůže stát, když to reguluje stát.

 

Kdyby se snad přece jen něco stalo nebo by zájemců bylo příliš, pak stačí zvýšit daně z prostituce anebo opatřit děvčata novými kolky.

 

Jaké se nakonec zvolí řešení, bude otázka pro (ne)registrované lobbisty.

 

Sledujte Miroslava Cvrčka na Twitteru (@MirekReflex)