Pavel Bém

Pavel Bém Zdroj: Lukáš Bíba / MF Dnes / Profimedia.cz

Bémova promrhaná šance: jako kolibřík vylétl na himálajský vrchol a při sestupu měl nenápadně zmizet


LIDOVCI, ZELENÍ A ČESKÁ PIRÁTSKÁ STRANA vysílají do boje o Senát odborářského bosse. Jejich kandidát ve volebním obvodu Praha 2 a 3, bývalý šéf Státního fondu životního prostředí (SFŽP) Libor Michálek, totiž není jen svatý muž pro jedny a maniak nahrávající a udávající nadřízené pro druhé. Po odvolání z funkce a konci Pavla Drobila totiž ze SFŽP neodešel. Ačkoli se ještě při nástupu Tomáše Chalupy pokusil e-mailem všem poslancům udat i nového ministra v souvislosti s Key Investments, pojistil si ve fondu nevyhoditelnost. Loni na konci září totiž spolu se dvěma kolegy založil v SFŽP odbory a nechal se zvolit předsedou.

 

Připravit o práci odborového předáka by bylo pro každého nadřízeného profesní sebevraždou. Jakkoli je tedy Michálek na ministerstvu i ve fondu opovrhovaný, zůstává stále jeho zaměstnancem. Předchozí námluvy s véčkaři nevyšly, takže se Michálek hodlá prosadit v Senátu. Třeba se tak můžeme těšit na pirátské nahrávky z lůna lidovců. Bezpochyby z nich všichni zezelenají.

 

POTÉ, CO JAKO KOLIBŘÍK vylétl až na vrchol K2, propásl Pavel Bém jednu ze svých životních příležitostí. Jeho spolulezec totiž mohl oznámit, že Béma při sestupu unesl yetti mumlající cosi o kotěti pro obveselení. Někdejší postrach taxikářů Bém by se jistě zvládl opět mistrně namaskovat za italského gigola a splynout s davem kdesi v Monte Argentariu, případně v Bibione.

 

Tím by si v Česku mohl ušetřit přinejmenším další ostudu a nařčení typu, že na magistrátu ve spolupráci s úplatnými policisty zabraňovali vyšetřování kauzy Opencard. Tak třeba příště. Pár velehor a měsíců do vypršení Bémova poslaneckého mandátu, jenž mu zaručuje imunitu, ještě zbývá.

 

PŘED PÁR TÝDNY křičel Miroslav Kalousek na policejního prezidenta jak na lessy a premiér Petr Nečas hovořil o jeho možném konci. Nyní je kolem Petra Lessyho až podezřelé ticho. Možná proto, že jmenování Lenky Bradáčové vrchní státní žalobkyní bylo podle informací Reflexu premiérem podmíněno následující dohodou: informací o antedataci návrhu se znevěrohodní Pospíšil, dále definitivně skončí spekulace o vytvoření superúřadu pro boj s korupcí. A konečně, ostatní strany podpoří Lessyho konec ve funkci. Odpočítávání začalo.