Breivik

Breivik Zdroj: Profimedia.cz

Kus Breivika má každý z nás v sobě

Nehodlám tu vyzývat k tomu, abychom bděle odhalovali potenciální střelce, kteří by jednou mohli mordovat naše krásné plavovlasé dcery na břehu fjordu. Odmysleme si Breivikův hrůzný čin z loňského července a zbude nám člověk, jehož názory většina tzv. slušné evropské společnosti víceméně sdílí. Kdyby nezačal vraždit nevinné, mohl být dokonce hrdinou. 

 

Muslimové převezmou tento kontinent ještě do konce století. Namísto kostelů budou evropským městům a vesnicím dominovat mešity. Multikulturalismus selhal, ať si přistěhovalci táhnou, odkud přišli – chcete říci, že tohle nejsou i vaše názory? V tom případě doporučuji, abyste se přeptali v širším rodinném kruhu. Vsadím honorář, že alespoň polovina příbuzných se pod ně podepíše.

 

Představme si, že by Anders Breivik loni v červenci nezačal nesmyslně střílet na sociálně demokratickou omladinu, a namísto toho by se třeba upálil, když by předtím přečetl několik vět ze svého manifestu. Zástupy lidí by ho uctily jako moderního proroka a z jeho spisů by se dnes citovalo hojněji než z Nostradama. Neobsahují nic, co by bylo v příkrém rozporu s většinovým cítěním.

 

„Dali jsme míru šanci, teď přišel čas povstat.“ „Jestli to dnes nevyčistíme, zítra bude pozdě.“ Která z těchto vět vám zní nebezpečněji? První napsal Breivik v manifestu nazvaném „2083: Vyhlášení evropské nezávislosti“. Ta druhá je z programu švýcarských vlastenců. Anebo: „Ne každý muslim je terorista, ale naprostá většina teroristů jsou muslimové.“

 

Tohle okřídlené rčení naposledy zopakoval respektovaný univerzitní profesor Ota Ulč v jakémsi rozhlasovém fejetonu. Stejně tak byste se mohli větou „ne každý fanoušek je chuligán, ale většina rowdies fandí fotbalu“ pokoušet usvědčit ze zločinné podstaty kopanou.

 

Většina teroristů jsou muslimové – když takové zjevení božské pravdy zazní z rozhlasu třeba u nedělního oběda v Horní Plané, začne i upejpavé hospodyni tepat krev ve spáncích, jako by právě zaslechla zpěv Božích bojovníků. Jestli jsme ještě v 90. letech rozlišovali mezi „muslimy“ a „islamisty“, dnes mezi nimi nevidíme o moc více rozdílů, než kolik typický muslim – chci říci islamista –  vidí mezi odhalenou ženou a prostitutkou.

 

Kam vystěhovat?

Jistě, lidé věří spoustě nesmyslů. Třeba tomu, že selhal multikulturalismus. Co to vlastně je? Lidé ho nejčastěji chápou jako ilustraci z jehovistické bible, na níž se černí drží za ruce s bílými a z dálky jim mávají žlutí. Zrovna tak byste mohli dokazovat selhání „vílismu“, kdyby byl někdo dostatečně šílený na to, aby zformuloval teorii, že všechny ženy jsou víly.

 

Jestliže je však amorfní strašák jménem „multikulti“ opravdu na smrtelném loži, nesmíme mu to za žádnou cenu prozradit. V budoucnu na něj totiž budeme spoléhat ještě více než dnes. Proč? Protože bez muslimů se v Evropě jednoduše neobejdeme. Jen oni mohou zachránit náš projekt ze všech nejmilejších, tedy sociální stát.

 

Sociální stát má při dnešním nastavení ve většině zemí EU životnost okolo patnácti let. Ovšem jen za předpokladu, že se počet obyvatel nebude snižovat. To se dnes daří víceméně jen ve Francii, v níž připadá 2,1 dítěte na ženu. Ve Francii žije okolo šesti milionů muslimů.

 

Už vám to dochází? Bez mnohem vyšší porodnosti žen alžírského a marockého původu by Francouzi dávno nastoupili vymírací trend jako ostatní. Jak chcete za těchto okolností posílat muslimy domů? Kam domů? Nějaké čtyři pětiny z nich se ve Francii narodily. Podle jakého paragrafu? Anebo jim chcete za to, že odejdou, platit, jak navrhuje Geert Wilders? Čím platit?

 

Evropští státníci včetně pravičáků, tedy Camerona, Merkelové a Sarkozyho, se ve skutečnosti modlí, aby multikulti vydrželo co nejdéle. Nemají pro něj absolutně žádnou alternativu. Tedy žádnou reálnou alternativu. Teoreticky mohou samozřejmě vyhlásit demontáž sociálního státu. Co kdyby pro začátek zrušili třeba podporu v nezaměstnanosti?

 

Vyvolá to trable takových rozměrů, na jaké se muslimové nezmohou ještě sto let, i kdyby každá islámská fanatička porodila dvacet islámských fanatičátek. Všechny obchody podél Champs-Élysées po třech měsísích bez sociálních dávek padnou za oběť nájezdům čistokrevných Galů. Za každou nevyplacenou dávku vzplane jeden automobil.

 

Těšíme se, až nás porazí

Muslimy v Evropě nemá cenu mytizovat. Ovládnutí kontinentu islámem by předpokládalo pokračování současných demografických trendů donekonečna, k čemuž nedojde už kvůli lidem, jako je Wilders nebo Le Pen. Němečtí Turci, britští Pákistánci, francouzští Alžířané a švýcarští Albánci nemají nic společného, dokonce ani jazyk. Představa, že jsou mocnou silou, která se chystá ovládnout kontinent, by je upřímně udivila.

 

Radikální islám je jen dočasná identita zoufalců z ghett, stejně jako mají propuštění kovodělníci blíže tomu, aby se stali agresívními rowdies. Dejte mladým lidem v Ostravě pořádnou práci a do roka se polovina fanoušků Baníku přesune za televizor s plechovkou piva.

 

Zároveň si nemá cenu islám idealizovat. Rozlišovat mezi islámem a islamismem mají občas potíž i sami muslimové. Islamismus svým politickým smýšlením opravdu ustrnul ve středověku. Několik tisíc „učenců“ a ímámů si doopravdy přeje smést euroamerickou civilizaci a nastolit v Evropě chálífát. Dalším milionům evropských muslimů se ta myšlenka alespoň trochu zamlouvá. Alespoň někdy.

 

Jenže smést tuhle civilizaci se v minulosti pokoušely těžší váhy; včetně SSSR. Proč by v tom mělo uspět pár zoufalců, kteří čerpají inspiraci od ještě větších zoufalců z hliněných domků kdesi ve střední Asii? Proč by měli tihle blouznivci v turbanech porazit šestsetmilionovou populaci, která disponuje třemi čtvrtinami zbrojního arzenálu planety a většinou peněz, která byla kdy vytištěna?

 

Přes výše uvedené budou bludy, jimž podlehl Anders Breivik, ještě dlouho v myslích „slušné“ evropské společnosti rezonovat. Jakoby každý mozek Evropana disponoval několika miliony buněk, které při zmínkách o islámské kolonizaci propadají chiliastickému nadšení a žádají si velké činy. Každý máme v sobě kus Breivika.