Verzo Kinzo

Verzo Kinzo Zdroj: Verzo.com

Co mě nejvíc štvalo na českém mobilu Kinzo?

Co se nevešlo do recenze telefonu Kinzo od firmy Verzo.

V aktuálním Reflexu si můžete přečíst recenzi smartphonu s českými kořeny Kinzo.

 

Kinzo není špatný telefon. Běží svižně a spolehlivě a po nějaké době si člověk zvykne i na jeho obří rozměry a zvláštní design. Na trhu jsou ovšem k dostání levnější mobily s podobnou výbavou či nepatrně dražší a přitom výrazně nadupanější zařízení. Proto jsme přístroji dali slabší hodnocení.

 

Jedna věc mě osobně na mobilu ale vysloveně štvala. Problém je to poměrně subjektivní, proto jsme jej do recenze netahali. Oč jde?

 

V metru si nezabrouzdáte

 

Kinzo neprošlo takzvaným metro testem. Řada lidí má ve zvyku brouzdat při jízdě v MHD na webu. To bohužel jaksi koliduje s faktem, že v tunelech pražského metra není signál. Jízda metrem se tak mění v adrenalinovou zábavu: jakmile vjede souprava do stanice, ctěný brouzdal si rychle najde článek, který by si rád přečetl, a pak doufá, že mobil stihne stránku načíst.

 

 

Většina mobilů, které jsem kdy měl, testem víceméně prošla. Operátor a trasa (Pankrác - Vltavská) se neměnila. Snad jen Nokia E7 neprošla bez ztráty květinky, respektive signálu.

 

Kinzo propadlo na plné čáře. Jakmile jsem prvně vjel do tunelu, internet už nenaběhl. Nepodařilo se to ani na "povrchovém" Vyšehradu. Když jsem vystoupil na Vltavské, internet prvně naskočil po zhruba 70 vteřinách.

 

 

S Kinzem jsem si tedy v metru moc nezabrouzdal a místo toho jsem zodpovědně testoval mobil pečlivým hraním pěti úrovní Angry Birds. Pro mě osobně je ale tato jeho slabost hlavním argumentem, proč bych s přístrojem dlouho nevydržel.

 

Pokud jste podobní podzemní brouzdalové, před koupí si nejdříve vyzkoušejte, jestli byste nedopadli podobně.